Gevierde Sovjet-acteur Oleg Tabakov overleden - Actueel Cinema

   - 

De beroemde Russische acteur en regisseur Oleg Tabakov is op vandaag 82-jarige leeftijd na een slepende ziekte overleden. Dat meldt het Mchat-theater in Moskou waarvan hij artistiek directeur was. Tabakov verwierf in eigen land faam in Sovjet-cultfilms. In het buitenland verwierf hij bekendheid als graaf Nikita Rostov in de Tolstoj-verfilming 'Vojna i Mir' (Oorlog en Vrede) van Sergej Bondartsjoek, in het eveneens Oscarwinnende 'Moskou gelooft niet in tranen' van Vladimir Mensjov en als Oblomov in de gelijknamige film van Nikita Michalkov naar de roman van Ivan Gontsjarov. 

De in 1935 in Saratov, in het zuidwesten van Rusland, geboren Tabakov werd in zijn loopbaan met de hoogste twee onderscheidingen geëerd: Kunstenaar van het Volk van de Sovjet-Unie en Kunstenaar van het Russische Volk. In de loop van zijn carrière groeide hij uit tot het levende symbool van de artistieke vrijheid in Rusland. Ook op toneelvlak speelde hij een baanbrekende rol, zowel in het Sovremennik-theater dat hij leidde van 1971 tot 1976, als het Mchat-theater. Hij produceerde succesvolle toneelstukken als "Vesnoj ja vernoes k tebje" (In de lente kom ik naar je terug) en 'Belosnezjka i sem gromov' (Sneeuwwitje en zeven dwergen). (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: