Oscarfeestje Elton John brengt 4,8 miljoen euro op voor aidsfonds - Actueel Cinema

    
Actueel
Oscarfeestje Elton John brengt 4,8 miljoen euro op voor aidsfonds

Een duizental gasten die aanwezig waren op een een Oscarfeestje van de Engelse popzanger Elton John hebben zondagavond samen 5,9 miljoen dollar - een kleine 4,8 miljoen euro - ingezameld. Het geld gaat naar de Elton John AIDS Foundation, schrijft de krant Los Angeles Times. 

Miley Cyrus, Liam Hemsworth, Billie Jean King, Spike Lee, Lionel Richie, Quincy Jones, Zooey Deschanel, Gladys Knight, Heidi Klum, Ricky Martin, George Hamilton, Jennifer Garner en talloze andere beroemdheden: aan glamour, bekend volk en goed gevulde portefeuilles geen gebrek afgelopen zondagavond in West Hollywood Park. Naar goede gewoonte hield Elton John er zijn jaarlijkse feestje waar de Oscarceremonie op grote schermen rechtstreeks gevolgd kan worden.

Behalve de verwachte overdaad aan glamour, waren het vooral de goed gevulde portefeuilles die de popster op het oog had. Het luisterrijke gezelschap werd namelijk aangespoord om berichtjes te sturen waarin ze een bepaald bedrag beloven te doneren aan de Elton John AIDS Foundation. "Voor één keer is het wél OK om te sms'en op een feestje", luidde de boodschap. De berichtjes, veelal gevuld met grapjes en bedragen tussen de 10 en 20.000 dollar, verschenen live op de grote schermen die het gezelschap omringden. John en zijn echtgenoot David Furnish, die het evenement mee organiseerde, bedankten de gasten voor hun bijdragen aan de stichting.

Het fonds haalde sinds de oprichting in 1992 al meer dan 400 miljoen dollar (324 miljoen euro) op voor verscheidene programma's gericht op aidsbestrijding. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Actrice Keira Knightley geridderd door prins Charles - Actueel

Actrice Keira Knightley geridderd door prins Charles

De Britse actrice Keira Knightley mag zich voortaan officier in de Most Excellent Order of the British Empire (OBE) noemen. De actrice werd gisteren geridderd door prins Charles.
Charlie Sheen doet het al een jaar zonder drank en drugs - Actueel

Charlie Sheen doet het al een jaar zonder drank en drugs

Acteur en notoire losbol Charlie Sheen heeft naar eigen zeggen al een jaar geen alcohol of drugs meer aangeraakt. Dat liet hij op Twitter verstaan met een foto van een 'nuchterheidsmunt'.
Advocaten Bill Cosby dienen beroep in - Actueel

Advocaten Bill Cosby dienen beroep in

De advocaten van Bill Cosby hebben gisteren officieel beroep aangetekend tegen de veroordeling van de voormalige Amerikaanse acteur. Dat meldden lokale media vandaag. Cosby kreeg eind september een celstraf van drie tot tien jaar opgelegd voor seksuele aanranding.
Meryl Streep wordt voor de eerste keer oma - Actueel

Meryl Streep wordt voor de eerste keer oma

Mooie vooruitzichten voor actrice Meryl Streep. De filmster wordt binnenkort oma. Mamie, haar oudste dochter, is in verwachting van een eerste kindje.
Animatieserie 'Family Guy' brengt ode aan overleden Carrie Fisher - Actueel

Animatieserie 'Family Guy' brengt ode aan overleden Carrie Fisher

Bijna twee jaar na haar dood heeft de Amerikaanse actrice Carrie Fisher een eigen grafrede gekregen in de animatieserie 'Family Guy'. De 'Star Wars'-actrice sprak sinds 2005 de stem in van Angela, de baas van hoofdpersonage Peter Griffin.
Woman at War: een toegewijde komedie boordevol charme - Actueel

Woman at War: een toegewijde komedie boordevol charme

Benedikt Erlingsson, die die we reeds opmerkten in 'Horses and Men', komt terug met een vrolijke verhaal met vele troeven: een briljante actrice, een rijk scenario,excentrieke en absurde humor en adembenemende landschappen. Wij zijn helemaal verliefd op deze IJslandse film!