Oscarfeestje Elton John brengt 4,8 miljoen euro op voor aidsfonds - Actueel Cinema

    
Actueel
Oscarfeestje Elton John brengt 4,8 miljoen euro op voor aidsfonds

Een duizental gasten die aanwezig waren op een een Oscarfeestje van de Engelse popzanger Elton John hebben zondagavond samen 5,9 miljoen dollar - een kleine 4,8 miljoen euro - ingezameld. Het geld gaat naar de Elton John AIDS Foundation, schrijft de krant Los Angeles Times. 

Miley Cyrus, Liam Hemsworth, Billie Jean King, Spike Lee, Lionel Richie, Quincy Jones, Zooey Deschanel, Gladys Knight, Heidi Klum, Ricky Martin, George Hamilton, Jennifer Garner en talloze andere beroemdheden: aan glamour, bekend volk en goed gevulde portefeuilles geen gebrek afgelopen zondagavond in West Hollywood Park. Naar goede gewoonte hield Elton John er zijn jaarlijkse feestje waar de Oscarceremonie op grote schermen rechtstreeks gevolgd kan worden.

Behalve de verwachte overdaad aan glamour, waren het vooral de goed gevulde portefeuilles die de popster op het oog had. Het luisterrijke gezelschap werd namelijk aangespoord om berichtjes te sturen waarin ze een bepaald bedrag beloven te doneren aan de Elton John AIDS Foundation. "Voor één keer is het wél OK om te sms'en op een feestje", luidde de boodschap. De berichtjes, veelal gevuld met grapjes en bedragen tussen de 10 en 20.000 dollar, verschenen live op de grote schermen die het gezelschap omringden. John en zijn echtgenoot David Furnish, die het evenement mee organiseerde, bedankten de gasten voor hun bijdragen aan de stichting.

Het fonds haalde sinds de oprichting in 1992 al meer dan 400 miljoen dollar (324 miljoen euro) op voor verscheidene programma's gericht op aidsbestrijding. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Al het nieuws cinema

Sir Patrick Stewart mogelijk opnieuw in 'Star Trek' - Actueel

Sir Patrick Stewart mogelijk opnieuw in 'Star Trek'

CBS probeert Patrick Stewart te strikken voor een nieuw project rond 'Star Trek'. De Amerikaanse tv-zender hoopt dat hij opnieuw in de huid wil kruipen van kapitein Jean-Luc Picard.
'The Nanny' komt terug - Actueel

'The Nanny' komt terug

De kans is groot dat de populaire sitcom van de jaren 90 'The Nanny' terugkomt. Dat heeft hoofdrolspeelster Fran Drescher zelf bekendgemaakt. "We praten erover", zei ze op Entertainment Tonight.
Kit Harington wil nieuw kapsel na 'Game of Thrones' - Actueel

Kit Harington wil nieuw kapsel na 'Game of Thrones'

Een van de eerste dingen die Kit Harington wil doen als het laatste seizoen van 'Game of Thrones'( erop zit, is naar de kapper gaan. De Britse acteur wil minder op zijn personage Jon Snow lijken.
Rue uit 'The Hunger Games' out zich op Instagram - Actueel

Rue uit 'The Hunger Games' out zich op Instagram

De Amerikaanse actrice Amandla Stenberg, bekend door haar rol als Rue in de populaire filmreeks 'The Hunger Games', valt op vrouwen. Dat heeft ze op haar Instagramkanaal bekendgemaakt. "Ik ben opgelucht nu ik besef dat ik lesbisch ben", aldus de ster.
Tom Lanoye is tevreden over 'Troisièmes Noces' - Actueel

Tom Lanoye is tevreden over 'Troisièmes Noces'

Na 'Alles moet weg' en 'Sprakeloos' is er nu ook een derde verfilming van het werk van Tom Lanoye. 'Troisièmes Noces' is een Franstalige film van de Brusselaar David Lambert met onder meer Bouli Lanners en Rachel Mwanza en ook Eric Kabongo, bij ons bekend van 'Black' en 'What about Eric?'. Jongeren... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
5 films ter gelegenheid van het WK Voetbal 2018 - Actueel

5 films ter gelegenheid van het WK Voetbal 2018

Ook wij bij Cinenews zijn volledig in de ban van het WK. Ter gelegenheid van het Wereldkampioenschap voetbal 2018 maakten wij een lijst met 5 steengoede voetbalfilms!
Videospel van populaire Netflix-serie 'Stranger Things' in de maak - Actueel

Videospel van populaire Netflix-serie 'Stranger Things' in de maak

Op de jaarlijkse E3-beurs in Los Angeles, waar de recentste ontwikkelingen in de game-industrie worden getoond en aangekondigd, heeft spelontwikkelaar Telltale Games onthuld dat het werkt aan een videogame die geïnspireerd zal zijn op de Netflix-serie 'Stranger Things'.