TCM bekroont Martin Scorsese met allereerste Robert Osborne Award - Actueel Cinema

   - 

Regisseur Martin Scorsese krijgt in april van Turner Classic Movies de eerste Robert Osborne Award. De nieuwe jaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan personen die aanzienlijk hebben "bijgedragen tot het behoud van het culturele erfgoed van klassieke films". Dat meldt de Los Angeles Times vandaag. 

Filmzender Turner Classic Movies heeft aangekondigd de inaugurele Robert Osborne Award te zullen presenteren aan filmmaker Scorsese op het TCM Classic Film Festival op 26 april. De prijs, ter ere van een presentator van het netwerk die in 2017 is overleden, zal jaarlijks worden uitgereikt aan "een persoon die "aanzienlijk heeft bijgedragen tot het behoud van het culturele erfgoed van klassieke films". Scorsese, vooral bekend van films als 'Taxi Driver', 'Raging Bull' en 'Goodfellas', richtte in 1990 de Film Foundation op, een non-profitorganisatie die studio's en archieven beheert. De organisatie heeft meer dan 800 films uit de hele wereld gerestaureerd en en biedt gratis lessen voor jongeren aan over de taal en geschiedenis van film. "Ik ben oprecht vereerd de eerste ontvanger van de Robert Osborne Award te zijn", reageert Scorsese in een verklaring. "Ik begon de filmstichting 28 jaar geleden om de geschiedenis van de cinema te behouden en te delen met het publiek van het heden en de toekomst. Bob en TCM zijn altijd betrouwbare bondgenoten geweest in deze missie. Bob was een echte gelover in de cinema, dus deze prijs in zijn naam ontvangen betekent veel voor mij."

Het TCM Classic Film Festival loopt van 26 tot 29 april in Hollywood. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: