'Star Wars'-ster Mark Hamill presenteert Oscars en wordt nadien vereeuwigd op Walk Of Fame - Actueel Cinema

   - 

Mark Hamill - alias Luke Skywalker in de mythische sciencefictionsaga 'Star Wars' - wordt copresentator van de Oscarceremonie op 4 maart. Vijf dagen later krijgt hij zijn ster op de iconische Walk of Fame op Hollywood Boulevard in Los Angeles. 

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences, die de prestigieuze beeldjes uitreikt, heeft aangekondigd dat Mark Hamill en negen andere celebs, waaronder Oscar Isaac, die eveneens in de laatste 'Star Wars' te zien is, de onderscheidingen zullen overhandigen. Zoals vaak reageert de 66-jarige acteur met een komische noot op Twitter: "Notitie aan mezelf: 1) Snel genoeg praten zodat het orkest me niet de mond snoert 2) Geen 'R2-Me Too'-moppen 3) Niet 'La La Land' zeggen na het openen van de enveloppe". Puntje twee is een woordgrapje waarbij de naam van de robot in het 'Star Wars'-universum wordt samengetrokken met de #MeToo-beweging. Het derde punt is een verwijzing naar de blunder tijdens de ceremonie van vorig jaar, waarbij 'La La Land' verkeerdelijk werd uitgeroepen als winnaar van de Oscar voor beste film.

Vlakbij het Dolby Theatre, waar de ceremonie plaatsvindt, bevindt zich de Walk Of Fame, die er op 9 maart een ster bij krijgt. Dan krijgt Hamill de eer van zijn hoogstpersoonlijke ster op het meest legendarische trottoir op aarde. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: