Jennifer Lawrence stopt een jaar met acteren - Actueel Cinema

   - 

Actrice Jennifer Lawrence gaat een jaar lang niet acteren en zal dus een tijdje van het scherm verdwijnen. Dat heeft ze aangekondigd in een interview met Entertainment Tonight. Lawrence wil zich het komende jaar helemaal focussen op activisme en politiek. 

"Ik neem een jaar vrij", zo verwoordde de atrice het in haar interview met ET. Toch is Lawrence niet zomaar van plan om twaalf maanden lang vakantie te nemen. Ze wil zich de komende tijd namelijk voltijds engageren als activiste. Bedoeling is om "meer jonge mensen aan te sporen zich politiek in te zetten". Daarvoor gaat de 27-jarige filmster samenwerken met de organisatie Represent.Us. Wie zich afvraagt voor welke partij Lawrence zich dan "politiek wil engageren", is eraan voor de moeite. Represent.Us staat volgens de actrice helemaal los van partijpolitiek. De organisatie zou vooral willen strijden tegen corruptie in de politiek, om zo de democratie te ondersteunen.

Lawrence profileerde zich in het verleden al als activiste, onder meer door nadrukkelijk te pleiten voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Zo klaagde ze onder meer de loonkloof tussen mannen en vrouwen in Hollywood aan. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: