Serie op Vier laat gangster Danny Vanhamel terugblikken op zijn misdaadcarrière - Actueel Cinema

    
Actueel
Serie op Vier laat gangster Danny Vanhamel terugblikken op zijn misdaadcarrière

"Beter een slecht karakter dan geen karakter." Het is een van de vele oneliners die ex-gangster Danny Vanhamel ten beste geeft in het portret dat Peter Boeckx van hem maakte voor Vier. De tv-serie "Ex-gangster" bestaat uit vier delen. De eerste aflevering wordt morgenavond uitgezonden. 

Danny Vanhamel werd in 1994 veroordeeld tot levenslang voor de ontvoering van "Anthonyke", het 11-jarige zoontje van industrieel Jan De Clerck. In 2004 kwam hij vervroegd vrij, zwoer de criminaliteit af en probeerde een nieuw leven op te bouwen als chauffeur bij een Limburgse kringloopwinkel. Hij haalde nog één keer de krantenkoppen wanneer begin 2017 een grote (wellicht aangestoken) brand zijn villa in Lummen in puin legt. Vandaag is Vanhamel dertien jaar vrij en werkt hij elke dag voor de kost. Tijdens zijn gevangenisstraf richtte zijn vrouw een zaak op die broodjes levert aan Limburgse scholen, een zaak die ze samen runnen.

Hoewel Peter Boeckx zegt dat hij Vanhamel niet als een figuur uit een Hollywoodfilm wil afbeelden, krijgt de ex-boef in de eerste aflevering toch een podium toegemeten om zichzelf voor te doen als een toffe peer - weliswaar met een slecht karakter. De enige plausibele reden waarom Vanhamel deze publieke biecht laat afnemen op tv is vermoedelijk omdat hij hierin een mooie kans zag om "zijn" verhaal te vertellen, om ook het "imago" uit te dragen dat hij graag in het collectieve geheugen gegrift ziet voor latere generaties, dat van een "toffe jongen" die niet om straffe verhalen verlegen zit. Een van die straffe verhalen die hij oprakelt in de eerste aflevering van "Ex-gangster" gaat over de overval van zijn bende op het postkantoor van Antwerpen X op oudejaarsavond 1982. "Ze hadden geen bewijzen" zegt hij hierover. Het blijkt dat de bewijzen nog voor het proces uit het dossier gestolen werden. De vermoedelijke dief is intussen dood en de misdaad, die bijna 300.000 euro opbracht, verjaard. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Guillermo del Toro maakt voor Netflix remake van 'Pinocchio' - Actueel

Guillermo del Toro maakt voor Netflix remake van 'Pinocchio'

Oscarwinnaar Guillermo del Toro gaat voor Netflix een remake maken van Disneys animatieklassieker 'Pinocchio'. Del Toro, eerder dit jaar viervoudig Oscarwinnaar met zijn nostalgische monsterfilm 'The Shape of Water', staat in voor het scenario, de productie en de regie van de remake in de vorm van... Verder lezen...
Actrice Selma Blair heeft MS - Actueel

Actrice Selma Blair heeft MS

De Amerikaanse actrice Selma Blair heeft op Instagram onthult dat ze aan multiple sclerose (MS) lijdt. De chronische zenuwziekte werd twee maanden geleden vastgsteld bij de 46-jarige actrice. Ze is bekend van haar rol in "Legaly Blond" en binnenkort is ze nog te zien in de Netflix-serie "Another... Verder lezen...
Reputatie Oscarwinnaar Geoffrey Rush verwoest door krant - Actueel

Reputatie Oscarwinnaar Geoffrey Rush "verwoest door krant"

De reputatie van de Australische acteur Geoffrey Rush werd "verpletterd en vernietigd" toen een krant hem beschuldigde van ongepast seksueel gedrag, aldus de verdediging van Rush vandaag in een rechtbank in Sydney.
Angelina Jolie in Peru om situatie Venezolaanse vluchtelingen te evalueren - Actueel

Angelina Jolie in Peru om situatie Venezolaanse vluchtelingen te evalueren

De Verenigde Naties (VN) hebben Angelina Jolie naar Peru gestuurd om er de situatie van de Venezolaanse vluchtelingen te evalueren, meldt de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen (UNHCR). Volgens de lokale media kwam de Amerikaanse actrice gisteren aan in Lima
Sesamstraat-acteur Caroll Spinney op pensioen - Actueel

Sesamstraat-acteur Caroll Spinney op pensioen

Caroll Spinney, de man die Big Bird en Oscar het Moppermonster gestalte geeft in de Amerikaanse versie van Sesamstraat, gaat na 50 jaar werken met pensioen. Dat heeft de acteur laten weten aan de Amerikaanse pers.
Einde van Orange Is The New Black in zicht - Actueel

Einde van "Orange Is The New Black" in zicht

Het zevende seizoen van "Orange Is The New Black" is meteen het laatste. Dat melden de makers en acteurs van de populaire Netflix-serie in een video op Twitter. Het laatste seizoen wordt volgend jaar uitgezonden.
Proces Harvey Weinstein aangespannen door Ashley Judd start in 2020 - Actueel

Proces Harvey Weinstein aangespannen door Ashley Judd start in 2020

De rechtszaak die door de Amerikaanse actrice Ashley Judd is aangespannen tegen filmbaas Harvey Weinstein, start begin 2020. Judd beschuldigt Weinstein ervan misbruik van haar te hebben gemaakt en haar haar filmcarrière te hebben beschadigd.
Claire Foy last acteerpauze in - Actueel

Claire Foy last acteerpauze in

Claire Foy, bekend van haar rol als Queen Elizabeth in 'The Crown', zal in de nabije toekomst niet meer op het scherm te zien zijn. De actrice heeft besloten om een pauze in te lassen.