Serie op Vier laat gangster Danny Vanhamel terugblikken op zijn misdaadcarrière - Actueel Cinema

    

"Beter een slecht karakter dan geen karakter." Het is een van de vele oneliners die ex-gangster Danny Vanhamel ten beste geeft in het portret dat Peter Boeckx van hem maakte voor Vier. De tv-serie "Ex-gangster" bestaat uit vier delen. De eerste aflevering wordt morgenavond uitgezonden. 

Danny Vanhamel werd in 1994 veroordeeld tot levenslang voor de ontvoering van "Anthonyke", het 11-jarige zoontje van industrieel Jan De Clerck. In 2004 kwam hij vervroegd vrij, zwoer de criminaliteit af en probeerde een nieuw leven op te bouwen als chauffeur bij een Limburgse kringloopwinkel. Hij haalde nog één keer de krantenkoppen wanneer begin 2017 een grote (wellicht aangestoken) brand zijn villa in Lummen in puin legt. Vandaag is Vanhamel dertien jaar vrij en werkt hij elke dag voor de kost. Tijdens zijn gevangenisstraf richtte zijn vrouw een zaak op die broodjes levert aan Limburgse scholen, een zaak die ze samen runnen.

Hoewel Peter Boeckx zegt dat hij Vanhamel niet als een figuur uit een Hollywoodfilm wil afbeelden, krijgt de ex-boef in de eerste aflevering toch een podium toegemeten om zichzelf voor te doen als een toffe peer - weliswaar met een slecht karakter. De enige plausibele reden waarom Vanhamel deze publieke biecht laat afnemen op tv is vermoedelijk omdat hij hierin een mooie kans zag om "zijn" verhaal te vertellen, om ook het "imago" uit te dragen dat hij graag in het collectieve geheugen gegrift ziet voor latere generaties, dat van een "toffe jongen" die niet om straffe verhalen verlegen zit. Een van die straffe verhalen die hij oprakelt in de eerste aflevering van "Ex-gangster" gaat over de overval van zijn bende op het postkantoor van Antwerpen X op oudejaarsavond 1982. "Ze hadden geen bewijzen" zegt hij hierover. Het blijkt dat de bewijzen nog voor het proces uit het dossier gestolen werden. De vermoedelijke dief is intussen dood en de misdaad, die bijna 300.000 euro opbracht, verjaard. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Plannen voor spin-offseries van 'SpongeBob' - Actueel

Plannen voor spin-offseries van 'SpongeBob'

In een poging om jonge kijkertjes weer aan zich te binden plant tv-zender Nickelodeon enkele spin-offs rond personages die het mooie weer maken in de animatieserie 'SpongeBob SquarePants'. Dat bericht entertainmentmagazine Variety.
Ik voelde mij dik, eenzaam en alleen - Actueel

"Ik voelde mij dik, eenzaam en alleen"

In 'Seule a mon mariage' geeft Tom Vermeir gestalte aan een wereldvreemde eenzaat die op zoek gaat naar de liefde. Het is zijn eerste Franstalige hoofdrol. Voorlopig verschijnt de film enkel in de Waalse en Brusselse zalen maar - zo vertrouwde Tom ons toe - binnenkort komt hij wellicht uit in... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
5 Valentijnsfilms voor romantische koppeltjes - Actueel

5 Valentijnsfilms voor romantische koppeltjes

Wij zochten 5 films uit die jullie een onvergetelijk romantische avond bezorgen, inclusief enkele sterke liefdesquotes. Happy Valentine's Day!
Richard Gere voor tweede maal papa geworden - Actueel

Richard Gere voor tweede maal papa geworden

Richard Gere is voor de tweede maal papa geworden. De intussen 69-jarige acteur en zijn 36-jarige partner Alejandra Silva zijn enkele dagen geleden bevallen van een zoon.
Plannen voor 'Walking Dead'-spin-off met Maggie - Actueel

"Plannen voor 'Walking Dead'-spin-off met Maggie"

Het 'Walking Dead'-universum blijft maar uitbreiden met enkele spin-offs, waaronder misschien eentje met het personage Maggie in een hoofdrol. De actrice die Maggie Greene speelt in de zombieserie, Lauren Cohan, onthulde tegenover entertainmentmagazine The Hollywood Reporter dat er plannen zijn in... Verder lezen...
Nog eens twee extra seizoenen voor 'The Simpsons' - Actueel

Nog eens twee extra seizoenen voor 'The Simpsons'

'The Simpsons', de langstlopende Amerikaanse televisieserie aller tijden, zal nog eens twee seizoenen langer te zien zijn bij de Amerikaanse mediagroep Fox. Dat maakte de studio zelf bekend.