Serie op Vier laat gangster Danny Vanhamel terugblikken op zijn misdaadcarrière - Actueel Cinema

    
Actueel
Serie op Vier laat gangster Danny Vanhamel terugblikken op zijn misdaadcarrière

"Beter een slecht karakter dan geen karakter." Het is een van de vele oneliners die ex-gangster Danny Vanhamel ten beste geeft in het portret dat Peter Boeckx van hem maakte voor Vier. De tv-serie "Ex-gangster" bestaat uit vier delen. De eerste aflevering wordt morgenavond uitgezonden. 

Danny Vanhamel werd in 1994 veroordeeld tot levenslang voor de ontvoering van "Anthonyke", het 11-jarige zoontje van industrieel Jan De Clerck. In 2004 kwam hij vervroegd vrij, zwoer de criminaliteit af en probeerde een nieuw leven op te bouwen als chauffeur bij een Limburgse kringloopwinkel. Hij haalde nog één keer de krantenkoppen wanneer begin 2017 een grote (wellicht aangestoken) brand zijn villa in Lummen in puin legt. Vandaag is Vanhamel dertien jaar vrij en werkt hij elke dag voor de kost. Tijdens zijn gevangenisstraf richtte zijn vrouw een zaak op die broodjes levert aan Limburgse scholen, een zaak die ze samen runnen.

Hoewel Peter Boeckx zegt dat hij Vanhamel niet als een figuur uit een Hollywoodfilm wil afbeelden, krijgt de ex-boef in de eerste aflevering toch een podium toegemeten om zichzelf voor te doen als een toffe peer - weliswaar met een slecht karakter. De enige plausibele reden waarom Vanhamel deze publieke biecht laat afnemen op tv is vermoedelijk omdat hij hierin een mooie kans zag om "zijn" verhaal te vertellen, om ook het "imago" uit te dragen dat hij graag in het collectieve geheugen gegrift ziet voor latere generaties, dat van een "toffe jongen" die niet om straffe verhalen verlegen zit. Een van die straffe verhalen die hij oprakelt in de eerste aflevering van "Ex-gangster" gaat over de overval van zijn bende op het postkantoor van Antwerpen X op oudejaarsavond 1982. "Ze hadden geen bewijzen" zegt hij hierover. Het blijkt dat de bewijzen nog voor het proces uit het dossier gestolen werden. De vermoedelijke dief is intussen dood en de misdaad, die bijna 300.000 euro opbracht, verjaard. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Al het nieuws cinema

Regisseurs roepen op om snel te handelen voor Oleg Sentsov - Actueel

Regisseurs roepen op om "snel te handelen" voor Oleg Sentsov

Meer dan honderd personaliteiten, onder wie de Belgische regisseur Jean-Pierre Dardenne, roepen op om "snel te handelen" om de Oekraïense filmmaker Oleg Sentsov "niet te laten sterven". Sentsov zit in Rusland in de gevangenis en is al bijna drie maanden in hongerstaking.
Jean-Claude Van Damme krijgt ster in Oostende - Actueel

Jean-Claude Van Damme krijgt ster in Oostende

De Belgische filmster Jean-Claude Van Damme is volgende maand de eregast op het filmfestival van Oostende. Hij zal er ook een ster onthullen op "Walk of Fame" op de zeedijk van Oostende. Dat meldt de organisatie vandaag.
Friends-acteur David Schwimmer te zien in nieuw seizoen Will & Grace - Actueel

"Friends"-acteur David Schwimmer te zien in nieuw seizoen "Will & Grace"

Amerikaans acteur David Schwimmer, bekend als Ross Geller uit de populaire sitcom "Friends", is te zien in het nieuwe seizoen van de Amerikaanse televisie-serie "Will & Grace". De acteur speelt de nieuwe vriend van Grace, gespeeld door Debra Messing.
Brad Pitt zegt miljoenen aan alimentatie te hebben betaald - Actueel

Brad Pitt zegt miljoenen aan alimentatie te hebben betaald

Amerikaans acteur Brad Pitt ontkent dat hij aan actrice Angelina Jolie in het afgelopen anderhalf jaar geen geld heeft betaald voor de zorg van hun kinderen. Volgens Jolie heeft haar man, sinds de twee uit elkaar zijn gegaan, geen "zinvolle alimentatie" betaald voor de zes kinderen. Die zegt nu... Verder lezen...
Tom Hardy zou willen stoppen met acteren - Actueel

Tom Hardy zou willen stoppen met acteren

Tom Hardy heeft in een interview met het Amerikaanse mannenblad Esquire verklaard dat hij genoeg heeft van acteren. "Ik wil gewoon verder met mijn leven", vertelde de ster in een openhartig gesprek.
Ruby Rose speelt hoofdrol in reeks over Batwoman - Actueel

Ruby Rose speelt hoofdrol in reeks over Batwoman

De Australische actrice Ruby Rose zal Batwomen vertolken in de gelijknamige serie. Het personage zal ook te zien zijn in een aflevering van een andere superheldenreeks van de Amerikaanse zender The CW, weet The Hollywood Reporter.