Scarlett Johansson haalt uit naar James Franco op vrouwenmars - Actueel Cinema

   - 

"Ik sta versteld: hoe kun je publiekelijk een organisatie steunen die slachtoffers van seksueel misbruik helpt, terwijl je privé aast op mensen zonder macht?". Dat zei actrice Scarlett Johansson gisteren tijdens een vurige toespraak op een vrouwenmars in Los Angeles. Later bevestigde ze dat ze met haar uitspraak verwees naar acteur James Franco, die eerder deze maand beschuldigd werd van seksueel wangedrag. "En ik wil trouwens mijn Time's Up-speld terug", voegde Johansson er nog fijntjes aan toe.

 Eerder deze maand nam Franco een Golden Gobe in ontvangst voor z'n film 'The Disaster Artist', terwijl hij een speld van de Time's Up-beweging droeg. Johansson trok fel van leer tegen mannen die hun machtsposities misbruiken. Ook James Franco moest eraan geloven: "Hoe is het oké voor iemand in een machtspositie om die macht te misbruiken tegenover iemand in een lagere positie?", klonk het. "Geen toegevingen meer. Geen schuldgevoelens meer over iemand kwetsen als iets niet goed voelt voor mij. Ik heb aan mezelf beloofd om verantwoordelijk te zijn voor mezelf, ik moet mijn instinct eerst respecteren alvorens ik erop kan vertrouwen."

Het voorbije weekend trokken honderdduizenden Amerikanen de straten op in zeker 250 steden tegen het beleid van Trump, die exact één jaar geleden ingezworen werd als president. Ze demonstreerden daarbij ook voor meer vrouwenrechten en als steun voor de #metoo-beweging. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: