Tom of Finland - Actueel Cinema

 

Homofoben of preutse mensen dienen dit artikel niet verder te lezen. Want de film die we nu gaan bespreken is gericht op open geesten en bevat een boodschap die volledig indruist tegen het huidig afwijzend en onbegripvol denken.

De film Tom of Finland vertelt het verhaal van Touko Valio Laaksonen, die na deel te nemen aan de Winteroorlog, in de rangen van het Finse leger tegen de troepen van de USSR, zijn militaire reis voortzet met de Tweede Wereldoorlog. Bij zijn terugkeer dook hij de reclamewereld in en beoefende - in de schaduw - het homo-erotische ontwerp. Met een paar publicaties in gespecialiseerde tijdschriften, onder de bijnaam Tom of Finland, groeide zijn bekendheid snel, om te ontploffen in de jaren 1970. Hij surfte tussen illustraties, strips, mode en andere collectorsitems voor fetisjisten.

Maar dit alles zou niet hebben bestaan zonder zijn moed. Om zijn alter ego uit de kast te durven halen werd Touko Valio Laaksonen geconfronteerd met de angst voor homofobe vervolging, vooroordelen en andere karaktereigenschappen die zo 'menselijk' zijn. Dus ja, deze speelfilm (niet te verwarren met de documentaire Tom of Finland van Dome Karukoski: Daddy and the Muscle Academy) valt in de categorie van ‘activistische films’.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: