Minnie Mouse krijgt ster in Hollywood - Actueel Cinema

   - 

Mickey Mouse had er al een, maar nu wordt ook zijn vriendin Minnie Mouse op de beroemde 'Walk of Fame' in Hollywood met een ster vereeuwigd. De Amerikaanse popster Katy Perry en Bob Iger, de CEO van de Walt Disney Company, zullen tijdens een ceremonie op 22 januari de 2627ste ster op Hollywood Boulevard onthullen. 

Minnie Mouse viert dit jaar haar 90ste verjaardag. In Walt Disneys zwart-wit tekenfilm 'Steamboat Willie' van 1928 maakte het grote publiek voor het eerst kennis met Minnie in haar typische (rood-witte) bolletjesjurk. Sindsdien speelde het vriendinnetje van Mickey Mouse mee in meer dan 70 films.

Andere cartoonfiguren gingen Minnie Mouse op de Walk of Fame vooraf. Mickey Mouse was de eerste. Hij werd in 1978 op zijn 50ste verjaardag met een ster vereeuwigd. Bugs Bunny volgde in 1985, Donald Duck in 2004 en Snoopy, de beagle uit de Peanuts-reeks, viel de eer in 2015 te beurt. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: