James Franco in steeds nauwere schoentjes na nieuwe beschuldigingen van seksueel wangedrag - Actueel Cinema

    
Actueel
James Franco in steeds nauwere schoentjes na nieuwe beschuldigingen van seksueel wangedrag

Het Amerikaanse dagblad Los Angeles Times komt met nieuwe beschuldigingen aan het adres van acteur James Franco, nadat eerder deze week op sociale media al aantijgingen opgedoken waren. Het gaat om vijf voormalige studenten van de inmiddels opgedoekte acteerschool van Franco, Studio 4, die beschrijven hoe ze "een atmosfeer van uitbuiting" voelden, waarbij Franco misbruik maakte van zijn machtspositie om vrouwen te dwingen zich voor de camera uit te kleden en seksuele handelingen uit te voeren. 

Een andere vrouw, filmmaker Violet Paley, getuigde bij Times hoe Franco haar gedwongen had om hem oraal te bevredigen in 2016. De eerste beschuldigingen tegen Franco doken afgelopen zondag op, na zijn overwinning op de Golden Globes voor zijn hoofdrol in 'The Disaster Artist'. Hij droeg daarbij een speld die verwees naar de 'Time's Up'-beweging, die opkomt voor slachtoffers van seksueel wangedrag. Voor twee vermeende slachtoffers van Franco was dat de aanleiding om naar buiten te treden met hun verhaal. Volgens de ex-studentes speelden ze met tegenzin mee in "dubieuze scènes" omdat ze dachten dat ze grotere rollen konden strikken als ze met James Franco op de set stonden. Één studente getuigt hoe vrouwen die niet uit de kleren wilden voor de camera zonder pardon uit films geknipt werden. Verder vertelt ze hoe Franco tijdens een orgiescène voor 'The Long Home' in 2015 te intiem werd met de actrices en onder meer de plastic beschermingsstrips verwijderde die hun geslachtsdelen bedekten. De advocaten van Franco ontkennen alle beschuldigingen.

Franco zelf reageerde dinsdag verrast in 'The Late Show' van Stephen Colbert. Hij beweerde dat de bewuste tweets "niet accuraat" zijn, en dat hij mensen steunt die naar buiten treden met hun verhaal over seksueel misbruik "omdat ze te lang geen stem gehad hebben". (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Al het nieuws cinema

Sesamstraat-acteur Caroll Spinney op pensioen - Actueel

Sesamstraat-acteur Caroll Spinney op pensioen

Caroll Spinney, de man die Big Bird en Oscar het Moppermonster gestalte geeft in de Amerikaanse versie van Sesamstraat, gaat na 50 jaar werken met pensioen. Dat heeft de acteur laten weten aan de Amerikaanse pers.
Einde van Orange Is The New Black in zicht - Actueel

Einde van "Orange Is The New Black" in zicht

Het zevende seizoen van "Orange Is The New Black" is meteen het laatste. Dat melden de makers en acteurs van de populaire Netflix-serie in een video op Twitter. Het laatste seizoen wordt volgend jaar uitgezonden.
Proces Harvey Weinstein aangespannen door Ashley Judd start in 2020 - Actueel

Proces Harvey Weinstein aangespannen door Ashley Judd start in 2020

De rechtszaak die door de Amerikaanse actrice Ashley Judd is aangespannen tegen filmbaas Harvey Weinstein, start begin 2020. Judd beschuldigt Weinstein ervan misbruik van haar te hebben gemaakt en haar haar filmcarrière te hebben beschadigd.
Claire Foy last acteerpauze in - Actueel

Claire Foy last acteerpauze in

Claire Foy, bekend van haar rol als Queen Elizabeth in 'The Crown', zal in de nabije toekomst niet meer op het scherm te zien zijn. De actrice heeft besloten om een pauze in te lassen.
Verne Troyer beroofde zichzelf van het leven - Actueel

"Verne Troyer beroofde zichzelf van het leven"

Verne Troyer, de 81 centimeter lange acteur, is eerder dit jaar om het leven gekomen door zelfdoding. Dat schrijven Amerikaanse media op basis van het rapport van de lijkschouwer.
Film Fest Gent opent met regenboogkleurige loper voor 'Girl' - Actueel

Film Fest Gent opent met regenboogkleurige loper voor 'Girl'

In Gent rolt het filmfestival een regenboogkleurige loper uit voor de première van 'Girl', de bekroonde langspeelfilm van regisseur Lukas Dhont. Het drama over een 15-jarig meisje dat geboren is in het lichaam van een jongen, gaat op de 45ste editie van Film Fest Gent in première. De regisseur... Verder lezen...
Bradley Cooper wil opnieuw op Glastonbury staan - Actueel

Bradley Cooper wil opnieuw op Glastonbury staan

Nu de geruchtenmolen over de line-up van Glastonbury op volle toeren draait, heeft ook acteur Bradley Cooper zijn wens uitgesproken om op de affiche te prijken. In 2017 verscheen hij reeds op het beroemde Pyramid Stage, als onderdeel van de opnames van zijn recente film 'A Star Is Born'. Nu zou hij... Verder lezen...