Personages 'Game of Thrones' krijgen eigen postzegels - Actueel Cinema

   - 

De Britse postdienst Royal Mail brengt een reeks van vijftien 'Game of Thrones'-postzegels uit. Op de zegels zijn allerlei personages uit de fantasyreeks te zien, zo bericht BBC. 

De waanzinnig populaire tv-reeks is een Amerikaanse productie, maar de Britten hebben heel wat bijgedragen aan de serie. Zo komt een aanzienlijk deel van de cast uit het Verenigd Koninkrijk en werden veel scènes gefilmd in Noord-Ierland. Dat de Britten best trots zijn op die bijdrage, mag geweten zijn. Dat blijkt nog maar eens uit de nieuwe postzegelreeks die Royal Mail later deze maand te koop gaat aanbieden. Op de postzegels prijken onder meer de hoofdpersonages Daenerys Targaryen, Jon Snow, Arya Stark, Cersei Lannister, Tyrion Lannister, Sansa Stark en Tywin Lannister. Het postbedrijf zet daarmee onder meer de Britse acteurs Emilia Clarke, Kit Harington en Maisie Williams in de kijker. Onder de geportretteerde acteurs bevinden zich echter ook een Amerikaan en een Deen: Peter Dinklage als Tyrion en Nikolaj Coster-Waldau als Jaime Lannister. Verder zijn ook een aantal postzegels gewijd aan niet-menselijke personages. Zo worden ook de ijzige 'white walkers', de reuzen en de 'direwolves' niet vergeten. Dit jaar zal op de televisie geen nieuwe 'Game of Thrones' te zien zijn.

Het achtste en laatste seizoen wordt namelijk pas in 2019 uitgezonden. Vanaf 23 januari dit jaar kunnen gegadigden de speciale postzegels in postkantoren over het hele Verenigd Koninkrijk verkrijgen. Belgische geïnteresseerden zullen het Kanaal moeten oversteken. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: