Politie onderzoekt verkrachtingsklacht tegen Sylvester Stallone - Actueel Cinema

   - 

De politie van Santa Monica in Californië heeft een onderzoek geopend naar steracteur Sylvester Stallone. Hij zou in 1990 in zijn kantoor een vrouw hebben verkracht, zo luidt de aanklacht. Dat kwam entertainmentmagazine TMZ te weten. 

Een nieuwe dag, een nieuw seksschandaal in Hollywood: het lijkt de regel geworden. Deze keer is het de naam van actieheld Sylvester Stallone ('Rambo' en 'Rocky Balboa') die de kop opsteekt in een beschuldiging van seksueel wangedrag. Op gezag van gerechtelijke bronnen meldt TMZ dat een anonieme vrouw de acteur van verkrachting heeft beschuldigd. De vermeende feiten zouden zich hebben afgespeeld in het kantoor van de acteur in de Zuid-Californische stad Santa Monica. Stallone ontkent de feiten met klem. Hij bracht naar eigen zeggen drie dagen door met de aanklaagster tijdens filmopnames in 1987, maar zou haar in 1990 nooit hebben gezien, zo klinkt het in een reactie aan TMZ. Stallones advocaat overweegt om op zijn beurt een klacht neer te leggen tegen de aanklaagster voor "het afleggen van een valse verklaring". Indien de politie bewijzen vindt, riskeert Stallone een strafklacht, ondanks de lange tijd die sinds de vermeende feiten is verstreken.

Op verkrachting staat in de Californische strafwet namelijk geen verjaringstermijn. Het nieuws van de beschuldiging komt, toevallig of niet, een week nadat MGM en Warner Bros. Stallone hebben vervangen als regisseur van de aankomende film Creed 2. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: