Johan Heldenbergh en Veerle Baetens op het podium van European Film Awards - Actueel Cinema

    

De Vlaamse acteurs Johan Heldenbergh en Veerle Baetens gaan zaterdag samen optreden tijdens de uitreiking van de European Film Awards. Ze mogen tijdens de show een nummer uit 'The Broken Circle Breakdown' brengen. Dat meldt de European Film Academy vandaag in een persbericht. 

De Vlaamse 'The Broken Circle Breakdown' van Felix Van Groeningen veroverde in 2012 de filmzalen in eigen land en werd ook gewaardeerd buiten de landsgrenzen. De film was de Belgische inzending voor de Oscars en sleepte een nominatie voor beste buitenlandse film in de wacht. Hoofdrolspeelster Veerle Baetens werd op de European Film Awards in Berlijn bekroond als beste actrice. Ook voor Heldenbergh is het niet de eerste keer op het podium in Berlijn: in 2015 mocht de acteur er zelf een filmprijs uitreiken. Het tweetal Heldenbergh en Baetens maakte op het witte doek indruk met een memorabele, ingetogen uitvoering van het nummer 'If I needed you'. Ze mogen dat nu herhalen voor een internationaal publiek. De uitreikingsceremonie vindt komende zaterdag plaats in de Duitse hoofdstad.

Het acteursduo is niet het enige Begische kantje aan de 30ste European Film Awards. Ook de Belgische componist Raf Keunen prijkt op de lijst met 'special guests'. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Woman at War: een toegewijde komedie boordevol charme - Actueel

Woman at War: een toegewijde komedie boordevol charme

Benedikt Erlingsson, die die we reeds opmerkten in 'Horses and Men', komt terug met een vrolijke verhaal met vele troeven: een briljante actrice, een rijk scenario,excentrieke en absurde humor en adembenemende landschappen. Wij zijn helemaal verliefd op deze IJslandse film!
Friends niet meer op Netflix in het nieuwe jaar? - Actueel

"Friends" niet meer op Netflix in het nieuwe jaar?

Even vrees bij het grote contingent "Friends"-liefhebbers. Er was namelijk sprake dat de populaire sitcom vanaf 2019 niet meer op Netflix beschikbaar zou zijn. De streamingdienst heeft nu zelf duidelijk geschept.
Nick Jonas stapt in het huwelijksbootje - Actueel

Nick Jonas stapt in het huwelijksbootje

De Amerikaanse zanger Nick Jonas en de Indiase actrice Priyanka Chopra hebben elkaar het jawoord gegeven. Het koppel organiseerde twee trouwfeesten: een bruiloft in India en een traditionele christelijke ceremonie.
Acteur Dave Mantel (37) overleden - Actueel

Acteur Dave Mantel (37) overleden

De Nederlandse acteur Dave Mantel, vooral bekend uit 'Goede Tijden, Slechte Tijden', is afgelopen weekend onverwacht overleden. Dat bevestigt producent en goede vriend Dave Schram, die voor de films 'Sonny Boy', 'De groeten van Mike!' en 'Spijt!' samenwerkte met de acteur.
Nicole Kidman moest schuilen voor schietpartij - Actueel

Nicole Kidman moest schuilen voor schietpartij

Tijdens de opnames van de film 'Destroyer' is Nicole Kidman opgeschrikt door een schietpartij. "Opeens sleurden ze me naar binnen en lag ik op de grond", huivert de actrice.