Opnames 'House of Cards' herbeginnen in 2018, zonder Spacey - Actueel Cinema

    
Actueel
Opnames 'House of Cards' herbeginnen in 2018, zonder Spacey

Netflix heeft een overeenstemming bereikt om de productie van het zesde en laatste seizoen van'House of Cards' begin 2018 te hervatten. Hoofdrolspeler Kevin Spacey zal niet meer van de partij zijn, zo bericht Variety. 

De productie van 'House of Cards' werd opgeschort in oktober, na beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen de ster van de show, Kevin Spacey. Seizoen 6 van de politieke thriller zal acht afleveringen tellen, met in de hoofdrol Robin Wright. Alle vorige seizoenen bestonden uit 13 afleveringen. Zoals eerder aangekondigd, zal Spacey niet meer in de serie verschijnen met zijn personage Frank Underwood. Door de populaire reeks toch nog af te werken, zelfs zonder de oorspronkelijke hoofdrolspeler, hopen de producers te vermijden dat trouwe kijkers op hun honger blijven zitten. "We zijn erg enthousiast over het afronden van de serie voor fans", aldus chief content officer Ted Sarandos. Bovendien is hiermee vermeden dat honderden medewerkers vroegtijdig de laan worden uitgestuurd. Sarandos zegt dat hij tevreden is dat hij de deal heeft kunnen uitwerken voor het team van 370 mensen die rechtstreeks aan de serie werken en voor "de 2.000 mensen in Baltimore" die banen hebben gelinkt aan 'House of Cards'.

Variety meldde vorige maand al dat de producenten van 'House of Cards' overwegen het personage van Spacey - de sluwe politicus Frank Underwood - te doden om zo de focus te kunnen leggen op Wrights personage Claire Underwood. Dat alles in een poging om seizoen 6 te redden. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Al het nieuws cinema

De durvers achter 'Torpedo' - Actueel

De durvers achter 'Torpedo'

De opnames van 'Torpedo' zijn enkele dagen geleden van start gegaan. 'Torpedo' moet een avontuurlijke duikbootfilm worden die zich afspeelt tijdens WO II. Regisseur is Sven Huybrechts en de producers zijn Kobe Van Steenberghe en Hendrik Verthé, dezelfde durvers die ook al 'Patser', 'Black' en 'Image... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
Scarlett Johansson ziet af van filmrol als transgender na protest - Actueel

Scarlett Johansson ziet af van filmrol als transgender na protest

Scarlett Johansson zou de rol van transgenderman Dante Gill spelen in de film 'Rub and Tug', over een misdaadkoning die een massagesalon gebruikte als dekmantel voor prostitutie. Er volgde kritiek op de casting van Johansson; velen vroegen zich af waarom de rol niet naar een transgenderactrice ging.
Johnny Depp en ex-managers sluiten overeenkomst - Actueel

Johnny Depp en ex-managers sluiten overeenkomst

Johnny Depp heeft een akkoord bereikt met zijn voormalige management. De Amerikaanse acteur klaagde The Management Group (TMG) eerder aan voor fraude en eiste 25 miljoen dollar (21 miljoen euro).
Game of Thrones voert nominatielijst Emmy Awards aan - Actueel

"Game of Thrones" voert nominatielijst Emmy Awards aan

Met 22 nominaties leidt de middeleeuwse fantasyreeks 'Game of Thrones' de nominatielijst voor de Emmy Awards. De Amerikaanse televisieprijzen worden dit jaar voor de 70e keer uitgereikt.
Bedenker 'La Casa de Papel' sluit exclusieve deal met Netflix - Actueel

Bedenker 'La Casa de Papel' sluit exclusieve deal met Netflix

Alex Piña, de bedenker en producent van de hitserie 'La Casa de Papel', gaat exclusief voor Netflix meerdere series bedenken en schrijven. De Spanjaard heeft een exclusieve deal gesloten met de streaminggigant.
Stormy Daniels opgepakt in stripclub - Actueel

Stormy Daniels opgepakt in stripclub

Pornoster Stormy Daniels is opgepakt toen ze aan het werk was in een stripclub in Ohio. Dat tweet haar advocaat Michael Avenatti vandaag. Daniels raakte vooral bekend omdat ze de Amerikaanse president Donald Trump in verlegenheid bracht. De twee zouden een korte verhouding gehad hebben, en kort... Verder lezen...
Game of Thrones voert nominatielijst Emmy Awards aan - Actueel

"Game of Thrones" voert nominatielijst Emmy Awards aan

Met 22 nominaties leidt de middeleeuwse fantasyreeks 'Game of Thrones' de nominatielijst voor de Emmy Awards. De Amerikaanse televisieprijzen worden dit jaar voor de 70e keer uitgereikt.