Meghan Markle: van tv-actrice tot koninklijke bruid - Actueel Cinema

   - 

Tot voor kort was Meghan Markle een middelmatig succesrijke actrice met een lifestyleblog, die zich daarnaast ook voor de vrouwenrechten inzette. Dan botste zij op prins Harry en werd zij de meest gegoogelde actrice van 2016. Nu, na de aankondiging dat zij in de lente van 2018 willen trouwen, zal de drukte om haar heen enkel nog toenemen. 

Bij de bevestiging van de prinselijk relatie in november 2016 zag Buckingham Palace zich gedwongen te veroordelen dat de vriendin van Harry in enkele media doelwit van "smaad en laster" was geworden. Ook was sprake van "seksisme en racisme" op sociale media tegen de ondertussen 36-jarige vrouw. Markle zelf zegt dat zij zich ondertussen ziet als een "sterke en zelfbewuste vrouw van gemengde afkomst". De Britse tabloids meldden snel dat de vrouw, drie jaar ouder dan Harry, gescheiden was. Er verschenen foto's haar eerste huwelijk (2011-2013) met een Amerikaanse televisieproducent. Haar moeder werkte als sociaal assistente, haar vader als belichtingsspecialist bij de televisie. Markle ging in Los Angeles naar school en studeerde dan in de staat Illinois. Snel kreeg zij haar eerste rollen in de film en voor televisie, onder andere in de series "General Hospital" en "90210". Vanaf 2011 acteerde zij in de advocatenserie "Suits". Zij trok ervoor naar de Canadese metropool Toronto, het werd haar eerste grote optreden tot nu toe, maar nu stapt ze er uit. Enkele jaren geleden begon zij zich in te zetten voor vrouwenrechten. Ze deed dit inmiddels ook in opdracht van de Verenigde Naties.

In 2013 startte Markle haar lifestyleblog The Tig" op. Zij schreef over mode, eten, juwelen, vrouwenrechten, politiek en Het Leven In Het Algemeen. Eten en koken gelden als haar passies. "Er is niets zo lekkers en imponerends als een perfect gebraden kip", zei ze ooit in een interview. "Ik breng dit bij uitnodigingen om te komen eten mee en maak daarmee veel vrienden." In april gaf Markle plotseling de brui aan The Tig. Hoe dan ook, gokkantoren hebben vanaf vandaag weer iets om handen: speculeren omtrent de precieze trouwdatum, de schepper van de bruidsjurk of de naam van de getuige. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: