Kijkcijfers 'The Walking Dead' blijven kelderen: voor het eerst in vijf jaar onder 8 miljoen - Artikel Cinema

   - 

Het gaat niet goed met de eens zo gevierde Amerikaanse serie 'The Walking Dead'. Het achtste seizoen kan geen potten breken, met kijkcijfers die sinds de tweede aflevering in vrije val zijn. Het laagterecord van die tweede episode, 'The Damned', werd afgelopen zondag verbroken door de jongste aflevering, 'The Big Scary U'. Die lokte 7,85 miljoen kijkers in de Verenigde Staten. Het was van maart 2012 geleden dat er nog zo weinig mensen afstemden op de serie, meldt het Britse magazine New Musical Express. 

Negatieve recensies (met een user score van 5,1 op 10 op Metacritic en een gemiddelde van 7,2 op IMDb) en dalende kijkcijfers: de eens zo populaire zombieserie 'The Walking Dead' ligt zelf bijna op sterven na dood. Ooit was de serie, gebaseerd op de door Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard bedachte gelijknamige strip, een kijkcijfersucces: zo hield de première van het vijfde seizoen maar liefst 17,3 miljoen kijkers aan het scherm gekluisterd. Vanaf seizoen 3 zat het gemiddeld aantal kijkers per seizoen ruim boven de 11 miljoen.

Of het achtste seizoen het seizoen te veel is moet nog blijken, feit is wel dat er sinds het tweede seizoen, toen de aflevering 'Better Angels' 6,89 miljoen kijkers lokte, nooit meer zo slecht is gescoord als afgelopen zondag. Nog elf afleveringen te gaan, en spannender nog dan het verhaal is de vraag of de serie zich staande kan houden of verder zal wegzakken. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: