"Einde 'House of Cards' onafhankelijk van zaak rond Kevin Spacey" - Actueel Cinema

   - 

De beslissing om de dramareeks "House of Cards" stop te zetten na het zesde seizoen, zou al enkele maanden geleden zijn genomen. Dat meldt de Amerikaanse krant New York Times, op gezag van een woordvoerster van streamingsdienst Netflix. De Duitse krant Bild verkreeg bij Netflix bevestiging dat de beslissing niets te maken heeft met de beschuldiging van aanranding door steracteur Kevin Spacey. 

Het nieuws over het einde van de serie over de fictieve Amerikaanse president Frank Underwood kwam samen met de beschuldigingen tegen Kevin Spacey, hoofdrolspeler in de reeks. De acteur werd er zondagavond door acteur Anthony Rapp van beschuldigd ongewenste seksuele avances te hebben gemaakt in 1986. Spacey heeft zijn verontschuldigingen aangeboden via Twitter, al zegt hij zich het voorval niet te herinneren. Ook gaf hij aan homoseksueel te zijn, iets wat hij in het verleden ontkende. Netflix en productiehuis Media Rights verklaarden in een persbericht gisteren dat ze "erg verontrust zijn" met het nieuws rond Spacey. "Managers van onze beide bedrijven kwamen deze namiddag aan in Baltimore om onze cast en crew te ontmoeten en hen te verzekeren dat ze zich veilig en gesteund blijven voelen", klonk het.

"Zoals eerder gepland, is Kevin Spacey momenteel niet op de set aan de slag." Volgens Hollywood Reporter zullen de laatste dertien afleveringen van de serie volgend jaar verschijnen. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: