Samuel L. Jackson geeft online acteerles - Actueel Cinema

   - 

Acteerlessen volgen bij een Amerikaanse klepper als Samuel L. Jackson? Het is niet zo onrealistisch als het klinkt. Jackson bereidt momenteel een online lessenreeks voor, zo bericht de entertainmentsite Variety. 

Samuel L. Jackson, al decennialang één van de meest iconische gezichten in Hollywood, wil via het internet zijn kennis met de wereld delen. Dat doet hij weliswaar niet gratis: het lessenpakket kost 90 dollar, omgerekend 77 euro. Voor dat geld geeft de steracteur een reeks tips, gebaseerd op de meer dan 100 rollen die hij vertolkte tijdens zijn 45 jaar lange acteercarrière. De lessen gaan over het analyseren van een script tot correct stemgebruik en zelfs vaardigheden om een succesvolle auditie af te leggen. Al die info geeft Jackson mee in een twintigtal video's en een downloadbaar werkboek. "Tegen het einde zal je in een kamer kunnen binnenkomen, je beste kant tonen én tevreden zijn met het resultaat", maakt de acteur zich sterk. 'Studenten' kunnen ook hun vragen naar Jackson sturen, al zal hij selectief zijn in het beantwoorden van die vragen.

Geïnteresseerden kunnen vanaf de winter van dit jaar terecht op de website masterclass.com. Jackson is overigens niet de eerste Hollywoordveteraan om via die site zijn kennis aan de man de brengen. Grote namen als Dustin Hoffman, Kevin Spacey en regisseur Martin Scorcese gingen hem al voor. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: