Guardians of the Galaxie Vol. 2, Alien Covenant, Wonder Woman, After the Strom,… Uw dvd review. - Actueel Cinema

 

Toen ik James Gunn en Lloyd Kaufman in 2007 ontmoette aan Tour & Taxis, ter gelegenheid van BIFFF, was ik onmiddellijk enorme fan van de futuristische humor van de regisseur van Gardians of The Galaxy Vol. 1 & 2. En ook vele andere geweldige filmtitels staan op zijn palmares. In 2014 verscheen Guardians of The Galaxy Vol. 1. Een voorbeeld van perfectie in casting, soundtrack en visuele aspecten. 

Na Guardians of the Galaxy Vol. 1 werd de lat dan ook zeer hoog gelegd. Maar dit stond Gunn niet in de weg om het een tweede maal evengoed te doen. En dan nog wel in de aanwezigheid van Sylvester Stallone en Kurt Russel. Voor de rest blijft de cast dezelfde. Het karakter van Yondu Udonta (Michael Rooker, vriend van Gunn) werd psychologisch wat verder uitgediept. We garanderen het u. Guardians of The Galaxy Vol. 2 kijken is een puur feest. Zowel in 2D als 3D.

Score: 9/10 Bonus: Making of, extra scènes, audiocommentaar,…

Ridley Scott gaat verder op hun universum dat hij met enorm veel visuele kracht in 1979 creëerde. Na Promotheus is hier eindelijk het langverwachte Covenant. Deze nieuwe film niet zo volmaakt is als zijn voorganger. Maar Covenant slaagt er wel in om de aandacht naar zich toe te trekken en vast te houden. We zijn ongelofelijk ver verwijderd van de klassieker uit 1979, maar weten ook dit soort film te smaken.

Score: 7,5/10 Bonus: Extra scènes, features,audiocommentaar,…

Wat ik vond van Wonder Woman? Eerst en vooral zeg ik graag dat Ik enorm veel respect heb voor films gebaseerd op stripverhalen. Maar hier ben ik toch wat verward… Concreet, de film is gebaseerd op een zeer interessante mythologie, met een grappig en tegelijkertijd kwetsbaar hoofdkarakter. Diana/Wonder Woman, prinses van de staat, leeft letterlijk onder een soort koepel met haar volk, the Amazons. De vrouwen hier trainen voor gevechten en mensen kunnen er communiceren met Goden. Wel, ik wacht op Justice League alvorens een uitgediepte mening te geven.

Score: 6,5/10 Bonus: Features, extra scènes, bloopers,…

De legende van King Arthur geherinterpreteerd door Guy Ritchie… King Arthur: Legend of the Sword gaat vooral om spelen met de kaart van het onmogelijke. Kortom, ’t is echt popcorntelevisie boordevol commerciële ketterij. Wanneer u ervoor kiest om deze film te bekijken zal u evenveel plezier als ergernis ervaren. Dat kan ik u nu al garanderen.

Score: 5,5/10 Bonus: Fearures

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge: De ongelukkige Jack Sparrow ziet het somber in, wanneer de geestpiraten onder leiding van zijn oude aartsvijand, de angstaanjagende kapitein Salazar, ontsnappen aan de Devil's Triangle. Eerlijk, we krijgen alsmaar meer de indruk van continue recycling…

Score: 6,5/10 Bonus: features, making of, extra scènes,…

Het verhaal van Beauty & The Beast (de versie van Cocteau) werd reeds op verschillende manieren geïnterpreteerd. Van zeer artistiek tot een versie die in de cinemazalen past. Beauty & The Beast heeft een tijdloze romantische kracht. De nieuwe versie blijft zeker en vast in lijn met de huidige producties van Disney. ’t Is opnieuw een mooi, magisch verhaal. Maar tegelijkertijd is het ook gewoon niets nieuws…

Score: 6,5/10 Bonus: features, muzikale scènes, extra scènes,…

'Get Out' volgt een koppel, Chris en Rose, dat het punt in hun relatie heeft bereikt om elkaars familie te ontmoeten. Deze film gaat de discussie over racistische strijd aan. Ondanks enkele kleine mankementjes zal deze eerste verwezenlijking van de acteur / schrijver / producent Jordan Peele de liefhebbers van thriller en horror zeker en vast bekoren. We verklappen liefst van al nog niets meer.

Score: 7.5 / 10 Bonus: alternatief einde, featurette, audio commentaar ...

Ik kan mijn bewondering voor de Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda niet verbergen... Van zowel After Life, Nobody Knows en Air Doll ben ik enorme fan. Steeds probeert hij vernieuwing te brengen. En dat doet hij ook met After The Storm. Met zeer veel detail vertelt hij dit verhaal.

Score: 7,5/10

In ‘t kort:

  • The Wizard of Lies verfilmt de ongelooflijke economische oplichterij die door financier Bernard Madoff in 2009 wordt georganiseerd. Robert de Niro verleent zijn acteertalent om dit bizar karakter voor de camera van Barry Levinson neer te zetten.

  • Berlin Syndrome is een thriller die ietwat uitgesproken is, waardoor hij misschien niet iedereen kan bekoren. Maar ik kan het u alvast zeggen, ik heb er met zeer veel plezier naar gekeken. 

  • En dan sluiten we nog af met Dead Again in Tombstone. Deze film heeft een einde dat werkelijk niemand verwacht!  

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: