'Tytgat Chocolat' (Eén) wint Diversiteitsprijs in Cannes - Actueel Cinema

   - 

De fictiereeks 'Tytgat Chocolat', elke zondagavond op Eén, heeft in de Franse badplaats Cannes de Internationale Diversiteitsprijs gewonnen. Dat meldt productiehuis De Mensen vandaag en de VRT bevestigt het nieuws. 

Op de tv-beurs MIP TV in Cannes werden gisterenavond de Diversity TV Excellence Awards uitgereikt aan programma's die specifiek aandacht besteden aan minderheden, onder wie mensen met een beperking en lesbians, gays, bisexuals en transgenders (LGBT). De prijzen worden uitgereikt door professionals uit de tv-sector. "Het is ongelooflijk hoe genuanceerd en warm het onderwerp in beeld wordt gebracht", aldus de jury. 'Tytgat Chocolat' volgt de inpakkers van een gelijknamige chocoladefabriek.

De hoofdrollen worden gespeeld door mensen met een verstandelijke beperking van Theater STAP en ook nog bekende acteurs zoals Wim Opbrouck, Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Frank Focketyn, Mieke De Groote, Jan Decleir en Flor Decleir. De reeks werd geschreven en geregisseerd door Filip Lenaerts en Marc Bryssinck, artistiek directeur van Theater STAP. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: