Franse badplaats Deauville veegt naam Weinstein weg van strandcabine - Actueel Cinema

   - 

De Normandische badplaats Deauville, jaarlijks het toneel van een Amerikaans filmfestival, heeft de naam van de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein verwijderd van de strandcabine die in 1998 als eerbetoon naar hem was vernoemd. 

"Als steun aan de talrijke vrouwen die getuigenis hebben afgelegd over de daden van Harvey Weinstein", heeft de stad Deauville naar eigen zeggen deze beslissing genomen. "Deauville sluit zich aan bij alles wat elk lastigvallen van en geweld tegen vrouwen kan doen terugdringen", zei burgemeester Philippe Augier.

Deauville telt meerdere strandcabines die genoemd zijn naar sterren die het festival hebben bezocht. Zo ook Weinstein in 1998. Gisteren was op Twitter ophef ontstaan over de bewuste strandhut. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: