Gotham S03, The Leftovers S03, Lethal Weapon S01, The Big Bang Theory S10,… Uw serie review. - Actueel Cinema

   - 

Goh, dat ik dit bijna gemist had… Na het bekijken van de eerste afleveringen van het eerste seizoen van Gotham vond ik weinig motivatie om nog verder te kijken. Maar vele vrienden moedigden mij aan waardoor ik besloot verder te kijken. Tot mijn groot genoegen! Ieder seizoen van Gotham weet mij te verrassen met de manier waarop ze het universum interpreteren en de zielen met elkaar laten interageren. Ideeën zwermen rond, openbaringen vinden plaats en verwijzingen naar codes die verband houden met Bob Kane’s werk doordringen het derde seizoen. Niets sterft echt in Gotham. Ongedierte herleeft, morele dubbelzinnigheid wordt normaal en het ego van de karakters wordt gevormd door diepe littekens.

Score: 9/10 Bonus: features, extra scènes

Geloven in mirakels kan soms ook echt een mirakel teweeg brengen. Weten jullie dat?  En wat waren de kijkers van The Leftovers enorm blij toen ze hoorden dat hun serie werd gered van de verdwijning dankzij hun ongelofelijke trouw. Dit gebeurd nochtans zelden wanneer de kijkcijfers er zo slecht uitzien. Kortom The Leftovers lieten ons dus niet in het ongewisse na aan het einde van het tweede seizoen. In de slechts acht afleveringen van het derde seizoen benadrukt het verhaal de emotionele subtiliteit van deze serie, wat zeer uniek is. We zeggen liefst nog niets meer, want het zou jammer zijn om het geringste element te verklappen die de artistieke inspanningen teniet zouden kunnen doen.

Score: 9,5/10

Bij the Big Bang Theory stellen als maar meer mensen zich de vraag of die ‘geek-gekte’ niet wat over is. Persoonlijk kijk ik de serie voornamelijk uit gewoonte. Zonder eigenlijk al te veel na te denken over de afleveringen en de specifieke inhoud. Ondanks de vele absurde scènes en dialogen blijf ik toch steeds  kijken, ook wanneer ik écht doodop ben. En is dit bij de meesten niet zo?

: 7/10 Bonus: featurettes, bloopers,...

 

Lethal Weapon: Eerlijk gezegd had ik zeer weinig zin om aan de eerste aflevering van de reboot te beginnen. Daarom keek ik dan ook zonder enige hoge verwachtingen naar het duo Damon Wayans en Clayne Crawford. De meningen over dit eerste seizoen zijn gemengd. Eerlijk? Wanneer deze gemengd zijn, mogen we deze eigenlijk als zeer positief interpreteren gezien zo’n twee derde van dit seizoen draait om schaterlachen en er geen geloofwaardigheid bij komt kijken. We weten het niet zo goed… ’t Tweede seizoen zal bepalen of we loyaal blijven aan de serie of niet.

Score: 7,5 / 10 Bonus: Pilot episode lange versie, featurettes, bloopers ...

Indien het niet God is die beslist om even vakantie te nemen en de wereld als een heilig bordeel achter te laten (zie Preacher), dan is het wel Lucifer die incognito in Los Angeles woont die beslist om een wereld te creëren als een hel met auto’s om voor te sterven. Wat een slecht leven toch. Minstens even slecht als mijn vintage Renault Kangoo (om dan nog beleefd te blijven ook). Lucifer komt net als de Preacher, die hierboven reeds werd aangehaald, uit de wereld van de strips. Eerst was er het onderdeel van de Sandman-saga door Neil Gaiman. De serie is vrij geïnspireerd door dit alles en concentreert zich vooral op de relatie in tussen een goede oude duivel en een vrouwelijke detective die deel uitmaakt van het lichaam van de L.A.P.D. Dit alles is heel mooi en aangenaam. Maar hier en daar ontbreekt een vuil kantje en wat meer spanning.

Score: 7/10 Bonus: featurettes, snij scènes, blooper ...

Wanneer een serie te zwaar wordt en begint te buigen door haar eigen gewicht, wordt het tijd om te stoppen. En van de overgewicht is er zeker en vast sprake in dit vierde seizoen , zijn er veel in dit vierde seizoen van Ray Donovan. Een soort stotterend verhaal. Ja, dat is de grote definitie. En terwijl ik dit schrijf is het vijfde seizoen er al. Waarom luistert er toch niemand naar mij?

Beoordeling: 6.5 / 10 Bonus: featurettes, extra scènes, blooper ...

In ‘t kort:

- De broers van Winchester weten alles over de dood, manipulatie, apocalypsen, enz. En zoals altijd  komt het Supernatural terug. Ook in momenten waarop dit eigenlijk uitmondt in pure verveling. zelfs gedreven weg in een moment van diepe verveling. 

- American Horror Story: Ieder seizoen probeer ik met een zekere frisheid en vanuit een nieuwe ooghoek te bekijken. Maar te midden van dit hele circus zie ik enkel lelijkheid, absurditeit en vrijwillige acteurs. En toch vind ik het leuk! Dit zesde seizoen bevat ook een zekere knipoog naar Blair Witch. Ja, ik wacht vooral op Trump en de horrorclowns van seizoen 7!

- Als ik echt heel erg moe ben, heb ik een lichte serie nodig: niet al te moeilijk om te volgen en zeer stereotiepe karakters. Brooklyn Nine-Nine is hier perfect voor!

- En voor de allerjonsten:

In Bennicula (20 afleveringen) drinkt een vampierkonijn liever wortelsap dan bloed om zijn krachten te ontwikkelen voor zijn paranormale activiteiten. 

- Justice League - Actie (26 afleveringen) ... Huuuuum, ja, moet al heel gemakkelijk publiek zijn om hier plezier in te vinden. Een ietwat dwaas ontwerp, maar met veel avontuur en actie.

- Batman & Harley Quinn: Bel me als je dit hebt bekeken. Ik ben benieuwd…

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: