Baas van filmstudio 'The Weinstein Company' klaagt The New York Times aan na onthullingen over "jarenlange seksuele intimidatie" - Actueel Cinema

    
Actueel
Baas van filmstudio 'The Weinstein Company' klaagt The New York Times aan na onthullingen over

De Amerikaanse krant The New York Times publiceerde gisteren een dossier over "decennia van seksuele intimidatie" door studiobaas Harvey Weinstein, samen met zijn broer oprichter van de grote filmproductiemaatschappijen Miramax en The Weinstein Company. Diezelfde dag nog liet Harvey bij monde van zijn advocaat weten dat hij het dagblad voor de rechter daagt. "Het artikel staat vol valse en lasterlijke beschuldigingen", schreef zijn advocaat in een mail naar The Hollywood Reporter. The Weinstein Company is als één van de grootste Hollywoodstudio's verantwoordelijk voor kaskrakers als 'Django Unchained', 'The King's Speech' of 'The Imitation Game'. De studio is opgericht door Harvey en Bob Weinstein in 2005, nadat het broederpaar het Walt Disney-onderdeel Miramax Films had verlaten, dat ze in 1979 samen uit de grond hadden gestampt. Miramax is de miljoenenstudio achter onder andere 'Chicago', 'Shakespeare in Love', 'Bridget Jones's Diary' en de 'Scream'- en 'Scary Movie'-franchises. In haar artikel maakt The Times gewag van minstens acht schikkingen van Weinstein met vrouwen in dossiers over seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten. De krant voert daarvoor twee anonieme bronnen aan die in het bedrijf van Weinstein actief zijn. "De aantijgingen baseren zich vooral op geruchten en een valse verklaring, die kennelijk gestolen werd uit een personeelsdossier. Die verklaring werd trouwens ontkracht door negen verschillende ooggetuigen", aldus de advocaat van Weinstein. "We hebben alle bewijsmateriaal en feiten naar The Times gestuurd, maar ze besloten om alles te negeren en het verhaal toch te publiceren. Nu bereiden we een rechtszaak voor. De eventuele opbrengst van die zaak zal gedoneerd worden aan vrouwenorganisaties." The New York Times maakt zich sterk dat haar bronnen betrouwbaar zijn: "We hebben alle vertrouwen in de correctheid van onze berichtgeving", pareerde een woordvoerder van The Times. "Mr. Weinstein was zich overigens bewust van de specifieke beschuldigingen en kreeg de mogelijkheid om te reageren voordat we ons verhaal publiek maakten. In feite hebben we zijn antwoord ook integraal gepubliceerd", klinkt het. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Al het nieuws cinema

Het doek valt over de Ghost Rockers - Actueel

Het doek valt over de Ghost Rockers

Volgend jaar is het over en uit voor de Ghost Rockers. De populaire muziekgroep heeft vandaag aangekondigd dat ze in 2019 afscheid zullen nemen van hun publiek met optredens op de Vlaamse festivals.
Cara Delevingne al kussend gespot met - Actueel

Cara Delevingne al kussend gespot met

IT-girl en model Cara Delevingne lijkt niet langer single te zijn. Ze werd onlangs kussend betrapt op de luchthaven van Heathrow met "Pretty Little Liars"-actrice Ashley Benson. Ook werden ze al meerdere keren hand in hand gezien.
5 series die je zeker niet mag missen - Actueel

5 series die je zeker niet mag missen

Series waren nog nooit zo populair als vandaag. Maar zie jij soms ook door het bos de bomen niet meer? Bekijk onze selectie met dé 5 niet te missen series van het moment.
Het beroemde 'Twilight'-huis van Bella Swan staat te koop - Actueel

Het beroemde 'Twilight'-huis van Bella Swan staat te koop

In de stad St. Helens in de Amerikaanse staat Oregon wordt momenteel een erg bijzonder huis aangeboden op de immomarkt. Liefhebbers van de 'Twilight'-films kunnen een kijkje nemen in de woning van het personage Bella Swan. Voor een relatief bescheiden 349.900 dollar of zo'n 309.000 euro mogen ze... Verder lezen...
Pirates of the Caribbean-acteur gedraagt zich als pervert - Actueel

Pirates of the Caribbean-acteur gedraagt zich als pervert

De Australische acteur Geoffrey Rush is een seksueel roofdier en gedraagt zich als een pervert. Dat verklaren advocaten van de Australische krant The Daily Telegraph in hun pleidooi voor een rechtszaak van de acteur tegen de tabloid. Rush zou de Australische theateractrice Eryn Jean Norvill hebben... Verder lezen...
Regisseurs roepen op om snel te handelen voor Oleg Sentsov - Actueel

Regisseurs roepen op om "snel te handelen" voor Oleg Sentsov

Meer dan honderd personaliteiten, onder wie de Belgische regisseur Jean-Pierre Dardenne, roepen op om "snel te handelen" om de Oekraïense filmmaker Oleg Sentsov "niet te laten sterven". Sentsov zit in Rusland in de gevangenis en is al bijna drie maanden in hongerstaking.