Jim Carrey in het verweer tegen "valse" beschuldigingen over zelfdoding vriendin - Actueel Cinema

   - 

Acteur Jim Carrey vecht de "valse" aantijgingen aan als zou hij verantwoordelijk zijn voor de zelfdoding van zijn vriendin Cathriona White in 2015. Dat meldt The Hollywood Reporter. De moeder en echtgenoot van White hebben een gerechtelijke procedure opgestart tegen Carrey. Die diende afgelopen vrijdag een tegenklacht in. "Die rechtszaak is niets meer dan een poging om de publieke kwetsbaarheid van een bekend figuur te exploiteren", klonk het in een verklaring van Carreys advocaat. 

In de waslijst aan beschuldigingen staat onder meer dat Carrey zijn vriendin de drug toediende die uiteindelijk tot haar dood zou leiden. De advocaat van Carrey noemt die aanklachten "vals" en "een poging om beroemdheden te chanteren in het betalen van een schikking om zichzelf een publieke vernedering te besparen". De tegenklacht van Carrey formuleert een aantal opvallende beschuldigingen aan het adres van zijn overleden vriendin, met name dat ze zelf schuldig zou zijn aan afpersing door in 2013 gedreigd te hebben om naar de pers te stappen met valse beschuldigingen over een vermeende besmetting met herpes door Carrey, tenzij hij haar enkele miljoenen dollars zou betalen. De relatie van Carrey en White ging niet over rozen.

De Ierse White verbleef illegaal in de VS toen de twee in de zomer van 2012 aan het daten gingen. Naar verluidt bleef ze herhaaldelijk bij Carrey aandringen om met haar te trouwen, in die mate dat Carrey in januari 2013 een einde maakte aan de relatie. Enkele dagen later nam ze de bus naar Las Vegas, waar ze met de jonge wetenschapper Mark Burton trouwde - volgens Carrey "met als enige doel om haar verblijfsvergunning in de Verenigde Staten te bekomen". Na enkele tumultueuze maanden vonden White en Carrey elkaar terug in de zomer van 2015 - zij beweerde "veranderd" te zijn, waarna ze besloten om samen te wonen. Volgens Carrey is haar depressie en zelfdoding een gevolg van haar traumatische jeugd. Hij eist een schadevergoeding en wijst alle tegenpartijen in de rechtszaak aan als verantwoordelijken. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: