VRT-reeks "Zie mij graag" bekroond tot beste miniserie op Seoul International Drama Awards - Actueel Cinema

   - 

De fictiereeks "Zie mij graag" (Eén) heeft op de Seoul International Drama Awards (SDA) de award voor beste miniserie in de wacht gesleept. Het filmfestival staat bekend als een gerenommeerde prijsuitreiking voor internationale televisiedrama's en wordt jaarlijks gehouden in de Zuid-Koreaanse hoofdstad. Dat meldt de VRT vandaag. 

De 13-delige reeks "Zie mij graag", met Stan Van Samang en Alejandra Theus in de hoofdrollen, vertelt het verhaal van Anna (Theus), die na het bedrog van haar man Ben (Van Samang) een punt zet achter hun huwelijk en met goede moed probeert om haar leven terug op de rails te zetten. "Zie mij graag" voegt zich met deze winst in het rijtje van winnaars als "Luther" (2011), "Great Expectations" (2012) en "Deutschland 83" (2016), die er eerder al de prijs voor beste miniserie wonnen. "Zie mij graag" haalt de tweede winst op het SDA binnen voor België: in 2009 won Marc Didden de prijs voor beste scenario met de Eén-reeks "De Smaak van de Keyser".

In 2018 zendt Eén het tweede seizoen van "Zie mij graag" uit, dat op dezelfde hoofdcast kan rekenen als het eerste seizoen. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: