Dramaserie over Malcolm X in de maak - Actueel Cinema

   - 

Malcolm X, geboren als Malcolm Little, zette zijn stempel op de emancipatie van de Afro-Amerikaanse gemeenschap in de jaren vijftig en zestig. Als één van de frontmannen van de religieuze en politieke beweging 'Nation of Islam' streed hij voor gelijke rechten voor de zwarte bevolking. Omwille van zijn politiek activisme werd hij in 1965 vermoord. Zijn leven zal centraal staan in een TV-serie, gebaseerd op de bekroonde biografie 'Malcolm X: A Life of Reinvention', meldt The Hollywood Reporter.

 De onafhankelijke filmstudio Critical Content - bekend van de MTV-hitserie 'Catfish' - maakte zijn plannen bekend om het leven van Malcolm X te verfilmen. Het script zal zich baseren op de biografie 'Malcolm X: A Life of Reinvention', die in 2012 bekroond werd met de prestigieuze Pulitzerprijs in de categorie 'Geschiedenis'. De biografie gidst het publiek door het leven van één van de meest prominente figuren in de Afro-Amerikaanse vrijheidsstrijd en één van de belangrijkste voorvechters van gelijke rechten voor de zwarte bevolking.

De auteur onthult verborgen details over Malcolm X en diens evolutie van kruimeldief naar mensenrechtenactivist. Er is nog geen zender gelinkt aan het project. Het plan bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase, de casting moet nog starten. Indien de plannen verwezenlijkt worden komt de serie in een lange reeks Malcolm X-verfilmingen te staan: in 1992 speelde Denzel Washington de hoofdrol in een biopic, in 1979 verscheen de miniserie 'Roots: The Next Generations and Death of a Prophet' met Al Freeman Jr. als Malcolm X en in 1981 verscheen de gelijknamige film, dit keer met Morgan Freeman als Malcolm X.

De meest recente vertolking was die van Nigel Thatch in 'Selma' uit 2014. De filmstudio plant tevens een documentaire over de erfenis van Malcolm X. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: