Kong Skull Island, Logan, Ghost in the Shell, Birth of a Nation,… Uw dvd review. - Actueel Cinema

   - 

Wat kunnen we zoal zeggen over Fast & Furious 8? In de hoop op het onmogelijke mogelijk te maken en het ritme verder op te drijven maakt het rationele plaats voor verbeelding en dit alles gesterkt door de aanwezigheid van Charlize Theron, Helen Mirren en Scott Mirren. Hier zie je niets dan wanorde, slechte smaak en adrenaline. En daar houden we van! 

Score: 7/10 Bonus: Features, (vecht)scènes, lange versies,…

Zin in een avond boordevol grote monsters, nogal gore scènes en grote clichés? Zoek het niet verder en kijk Kong Skull Island. Een zeer goed verhaal dat erin slaagt om ook enkele mooie emotionele momenten te creëren.

Score: 7/10 Bonus: Features, audiocommentaren, geknipte scènes,…

Hugh Jackman wilde het tijdperk van zijn alter ego Wolverine / Logan op een mooie manier afsluiten… Hij heeft er dan ook alles aan gedaan om zijn wens te realiseren door zich zoveel mogelijk te moeien met de productie en zelfs enkele commerciële risico’s te nemen (inclusief het kijkverbod voor -17 jarigen). Het resultaat voldeed volledig aan zijn wens. Ongelofelijk mooi en wild.

Score: 8/10 Bonus: niet gepubliceerde scènes, features, audiocommentaren,…

Na de franchises Madagascar et Megamind, regisseerde Tom McGrath een familiekomedie waarin een oudere broer een missie onderneemt om de liefde van zijn ouders terug te winnen. Deze ontdekt hierbij een geheim plan van de CEO van Puppy Co., dat de liefdesbalans in de wereld wil verpesten. Maar u kent het verhaal. Voor de rest voldoet Baby Boss sowieso aan de vereisten van het jonge publiek.

Score: 6,5/10 Bonus: Features, niet gepubliceerde scènes,…

Na het uitstekende Take Shelter, Mud en Midnight Nation, brengt de zeer getalenteerde Jeff Nichols ons Loving. Loving is het pijnlijke (waargebeurde) verhaal van Mildred en Richard, een koppel dat trouwt in 1958 en wordt gearresteerd en veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. Hen wordt verteld dat de straf vervalt als Mildred de staat Virginia verlaten… En dit lijkt niet echt een optie voor hen te zijn... Nichols lanceert opnieuw een geweldige langspeelfilm.

Score: 8,5/10 Bonus: features

En hup, Guillaume Canet laat zijn demonen los op Rock’n'roll al flirtend met komedie op snelheid. ’t Is vooral gemakkelijk. Zonder al te veel inspanningen en met gebrek aan een geweldige inhoud. 

Score: 6/10 Bonus: Niet gepubliceerde scènes

Ver verwijderd van de kwaliteit van Twelve Years A Slave van Steven McQueen, doet Nate Parket met The Birth of a Nation een poging om dezelfde coherentie en briljantie te behalen door – eens meer – het portret te schilderen van de Amerikaanse slavernij.

Score: 6,5/10 Bonus: Audiocommentaar, niet gepubliceerde scènes, features,…

Op een emotionele wijze brengt Martin Provost (Séraphine), The Midwife de dames Catherina Deneuwe en Catherine Frot samen in een klassiek aantal tegenstellingen. Provost schildert een mooi werk van deze vrouwen in alle geuren en kleuren.

Score: 7,5/10

Wat moeten we verwachten van John Wick 2? Niet veel meer dan van de eerste film. Indien je fan was van de eerste film is dit goed nieuws, gezien de lichamen zich blijven opstapelen en Keanu Reves zijn tegenstanders nog steeds met evenveel nonchalance verslaat. 

Score: 6,5/10 Bonus: Niet gepubliceerde scènes, featurettes,…

Het is eerder toeval dat ik Grave ontdekte in een Parijse cinema, doordat ik deze film zeer goedkoop kon gaan bekijken dankzij het filmfestival. Ik geef toe dat ik de cinema verlaten heb met gemengde gevoelens. Enerzijds zijn er zeer verfijnde scènes en het interessante kader. Anderzijds zag ik een zekere lompheid in het acteren… Aan u om te beslissen… 

Score : 7/10 Bonus : Interview, ongepubliceerde scènes,…

American Honey dompelt de kijker onder in een roadmovie met een zeer mooie inhoud: feesten, oplichting,.. en moeilijke liefde. Deze nieuwe speelfilm van Andrea Arnold (Fish Tank, Wuthering Heights) neemt ons mee op een reis met Sasha Lanen en Shia LaBeouf.

Score: 8/10 Bonus: Interview, Niet gepubliceerde scènes

Patriots Day volgt de gebeurtenissen rondom de bomaanslag tijdens de Boston Marathon in 2013. De film van Peter Berg, gebracht door Mark Wahlberg, Kevin Bacon en J.K Simmons behandelt zorgvuldig de gebeurtenissen op die dag maar documenteert dit allemaal nogal onhandig. Algemeen gezien is het geen slechte film. Maar de hele film draait nogal rond de pot zonder tot een goede conclusie te komen. 

Score: 6,5/10 Bonus: Niet gepubliceerde scènes, features,…

Aanrakingen met het surrealisme en totale creatieve vrijheid… Poesia sin fin weerspiegelt het leven van de meester in een vorm van barok en poetische dromen.

Score: 6,5/10

Samengevat :

  • De nieuwste film van Fien Troch – Home – haalt radicaal het communicatieprobleem tussen verschillende generaties aan. Zeer sterk.

  • Herbekijken en restylen van de Power Rangers onder invloed van Marvel / Transformers… Waarom ook niet?

  • Het klopt inderdaad dat de mise en scène ultra klassiek is, maar dat wil niet zeggen dat Fences (met Denzel Washington en Viola Davis) een minder goede langspeelfilm is.

  • Niet geweldig. Die adaptatie van Ghost in the Shell. Maar we moeten toegeven dat het hier om een goed plan gaat. Laten we zeggen dat Rupert Sanders het zeker goed doet. Maar zonder echt een meesterwerk neer te zetten.

  • Rings… Een of andere ongelukkige reboot…

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: