Eerste Godzilla-vertolker Haruo Nakajima (88) overleden - Actueel Cinema

   - 

Twee decennialang stak hij in het pak van het legendarische Japanse filmmonster Godzilla, maar nu is acteur Haruo Nakajima is op 88-jarige leeftijd gestorven. De vertolker van alle originele Godzilla's is aan een longontsteking bezweken, meldde het Japanse persbureau Kyodo onder aanhaling van de familie van de acteur. 

Nakajima zou gisteren al zijn overleden. De in de prefectuur Yamagata, 340 kilometer benoorden Tokio, geboren acteur vertolkte al van het in het begin de rol van het monster vanaf 1954 met "Godzilla" tot twaalf films later in 1972 met "Godzilla vs. Gigan". Hij zou zich naar verluidt voor zijn rol gebaseerd hebben op het gedrag van dieren in de zoo. Nakajima, die al als tiener na het einde van de Tweede Wereldoorlog filmacteur wilde worden, begon zijn carrière met een reeks oorlogs- en samoerai-films - waaronder ook "De Zeven Samoerai" (1954) van regisseur Akira Kurosawa. Na een stuntrol als piloot van een gevechtsvliegtuig uit de oorlog in 1953 werd hij het volgende jaar de figuur achter Godzilla in alle Japanse Kaiju- of monsterfilms.

Ook tijdens zijn pensioen bleef hij als monstervertolker wereldberoemd. Nakajima zou in oktober immers als gastspreker optreden op het internationaal filmfestival van Tokio. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: