Just Like Our Parents, een herkenbaar verhaal - Actueel Cinema

   - 

Lais Bodansky regisseerde haar allereerste film, genaamd Brainstorm, in 2000. Deze film werd genomineerd in Toronto en won de prijs voor Best Film Feature in Biarritz. Verschillende andere succesvolle werken, waaronder The Ballroom en The Best Things in The World, vulden haar mooi palmares verder aan. Haar recentste film Just Like Our Parents verschijnt vanaf 2 augustus in onze zalen.

Het verhaal voor de film Just Like Our Parents groeide vanuit Bodansky’s intentie om het gevoel dat haar generatie vandaag ervaart mooi in beeld te brengen. Het gevoel dat mensen zich vandaag moeten opsplitsen in verschillende rollen en 1001 dingen tegelijkertijd moeten doen. Naargelang het verhaal meer vorm kreeg besefte Bodansky dat er nog een tweede thema bij deze film hoorde, namelijk de relatie tussen moeder en dochter.

Als kind van zeer idealistische ouders en moeder van twee jonge meisjes, zit Rosa gevangen tussen de verwachtingen van twee verschillende generaties. Wanneer Rosa’s moeder plotseling een jarenlang verborgen geheim aan haar dochter opbiecht, breekt er iets bij Rosa. Iets waardoor ze opeens blijkt stil te staan bij de betekenis van haar leven vandaag en de manier waarop ze haar leven leidt. 

Just Like Our Parents is een film met een herkenbaar verhaal. Typische situaties en diezelfde vragen die iedereen zich wel eens stelt komen aan bod. Doorheen de film raak je als maar meer betrokken bij Rosa’s leven en gedachten. Maria Ribeiro, die de rol van Rosa vertolkt, weet haar gedachten en gevoelens op de juiste manier naar de kijker over te brengen. Het mooie acteerwerk van de acteurs en de uniek in beeld gebrachte scènes maken dat je volledig mee bent in het verhaal en mee denkt met de personages.

Via Imagine Films mochten enkele Cinenews-lezers de film in avant-première aanschouwen. Bekijk hier hun commentaren. U kan de film vanaf 2 augustus zelf gaan zien in de bioscoop. Gaat u hem kijken?

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Just Like Our Parents

Just Like Our Parents

Drama  Regie: Laís Bodanzky Met: Maria Ribeiro, Clarisse Abujamra, Paulo Vilhena,... Rosa streeft perfectie na: in haar werk, als moeder, dochter, vrouw, geliefde... Maar hoe harder ze haar best doet, hoe meer ze lijkt te falen. Als kind van idealistische ouders en moeder van twee jonge meisjes, zit ze gevangen tussen de verwachtingen van twee generaties. Wanneer Rosa's moeder een... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: