Schrijver van Doctor Who is kritiek op eerste vrouwelijke Doctor beu: "Ze moeten hun kop houden" - Actueel Cinema

   - 

Steven Moffat, de screenwriter van de iconische Britse televisieserie 'Doctor Who', is de kritiek op zijn keuze voor Jodie Whittaker als eerste vrouwelijke Time Lord grondig zat. De serie is op de BBC aan z'n 27ste seizoen toe. Nadat de twaalfde Doctor uit de reeks verdween nam Whittaker zijn plaats in, en dat werd niet door iedereen geapprecieerd. "De criticasters moeten hun kop houden", reageert de hoofdschrijver. 

De opvolgster van de Schot Peter Capaldi werd begin deze maand aangekondigd. De keuze viel op de 35-jarige Jodie Whittaker, die eerder schitterde in de Britse detectiveserie 'Broadchurch'. Hoewel een groot deel van de fans de keuze voor een vrouwelijk hoofdpersonage toejuichte, was een kleine minderheid misnoegd. Steven Moffat, de hoofdschrijver van de serie, reageerde furieus op de kritiek: "Wat is het probleem nu eigenlijk?", vroeg hij zich luidop af in een panelshow op de Comic-Con conventie in San Diego. "Er is geen probleem. En ik wou dat elke journalist die het tegendeel beweerde zijn mond zou houden." Niet enkel journalisten namen de keuze voor een vrouw als protagnist op de korrel. Ook voormalig Doctor Peter Davison liet zich ontvallen dat Doctor Who-fans met de casting van Whittaker "een rolmodel verliezen": "Ik betreur dat de jonge mannelijke fans hun voorbeeld kwijt zijn, maar ik begrijp dat er nood is aan verandering", klonk het in het Amerikaanse televisiemagazine Entertainment Tonight. "Toch verkies ik nog steeds een mannelijke Doctor", voegde hij er nog aan toe. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: