Twee nieuwe Harry Potter-boeken aangekondigd voor oktober - Actueel Cinema

   - 

Ter gelegenheid van de 20ste verjaardag (!) van het eerste Harry Potter-boek, 'De Steen Der Wijzen', wordt het Zweinstein-universum uitgebreid met twee nieuwe verhalen. Dat heeft Bloomsbury, de uitgeverij van de tovenaarsreeks van de hand van J.K. Rowling, bekendgemaakt. 

In "Harry Potter: A History Of Magic - The Book Of Exhibition" kunnen lezers de befaamde tovenaarscursussen op Zweinstein, de 'Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus' waar Harry Potter zijn studies volgde, bestuderen. Gelijktjdig met de komst van twee nieuwe romans in oktober houdt het British Library in Londen een tentoonstelling over de tovenaarsleerling; 'A History Of Magic'. Die zal van oktober 2017 tot februari 2018 plaatsvinden. In het tweede nieuwe boek, "Harry Potter, A Journey Through a History Of Magic", worden mysterieuze thema's zoals eenhoorns, alchemie en oude heksenpraktijken ontsluierd. De twee uitgaves zullen eveneens nieuwe scènes en originele passages bevatten van auteur J.K. Rowling. De hernieuwde aandacht rond Harry Potter komt er naar aanleiding van de 20ste verjaardag van het eerste boek, dat op 26 juni 1997 verscheen.

Sinds de publicatie van de allereerste roman in de serie, "Harry Potter en De Steen Der Wijzen", waarvan initieel slechts 500 exemplaren gedrukt werden, ging de zevendelige saga wereldwijd al 450 miljoen keer over de toonbank, werd het in 79 talen vertaald en leverde het acht bioscoopfilms op. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: