Man achter Kermit de Kikker ontslagen - Actueel Cinema

   - 

Steve Whitmire, de man die sinds 1990 zijn Engelstalige stem leende aan Kermit de Kikker, is de laan uitgestuurd. Dat heeft hij zelf aangekondigd in een blogpost na zijn ontslag. "Ik ben kapot van dit ontslag. Ze hebben me nooit een tweede kans gegeven", klinkt het bij de poppenspeler. 

Whitmire was 27 jaren lang de stem achter Kermit en nam deze taak in 1990 over van Jim Henson, de bedenker van de Muppets. In een open brief aan Disney noemt hij zijn opdracht voor de Muppets "zijn levenswerk" en verklaart hij dat hij in topvorm is. Hij ontkent ook dat hij zelf ontslag heeft genomen. "Ik zou dat nooit doen, want dan zou ik de opdracht van mijn vriend en mentor Jim Henson opgeven."

Eerder deze maand bevestigde de Muppets Studio aan het filmmagazine Deadline dat Whitmire zou vervangen worden door poppenspeler Matt Vogel. In een reactie op het nieuws van het ontslag bedankt het productiehuis Whitmire voor zijn "langdurige medewerking aan het succes van Kermit de Kikker en de Muppets. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: