"Westworld" en "Saturday Night Live" kapen meeste Emmy-nominaties weg - Actueel Cinema

   - 

De HBO-serie "Westworld" en NBC's "Saturday Night Live" hebben elk 22 nominaties in de wacht gesleept voor de Emmy Awards, de prijzen voor de beste Amerikaanse televisieproducties van het afgelopen jaar. De Netflix-reeks "Stranger Things" kon 18 nominaties sprokkelen, net als "FEUD: Bette and Joan". "Veep", ook bij ons te zien, heeft 17 nominaties. 

"Game of Thrones", met 38 Emmy's intussen het meest bekroonde 'scripted' televisieprogramma uit de geschiedenis van de Emmy's, kwam dit jaar door een bokkensprong van de kalender niet in aanmerking voor de nominaties. "SNL" kende het afgelopen seizoen een enorme piek in de kijkcijfers, met dank aan de presidentsverkiezingen en het Trump-team. Intussen kent zowat elke Amerikaan de vertolking van Alec Baldwin als Donald Trump en Melissa McCarthy als diens woordvoerder Sean Spicer. Het voorbije seizoen was het best bekeken SNL-seizoen van de afgelopen 23 jaar. "Westworld" is genomineerd in de categorie beste dramaserie, samen met onder meer "House of Cards", "Better call Saul" en "Stranger Things". Onder de genomineerde actrices in diverse categorieën zijn Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Jane Fonda, Susan Sarandon en Jessica Lange. Bij de mannen zijn dat onder meer Anthony Hopkins, Kevin Spacey en Robert de Niro. Zendergewijs voert HBO met 110 nominaties de top drie aan, gevolgd door Netflix (91) en NBC (60).

De 69ste editie van de Emmy Awards vindt op 17 september plaats in het Microsoft Theater in Los Angeles. Gastheer is Stephen Colbert. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: