Acteur Daniel Day-Lewis wordt couturier - Actueel Cinema

   - 

Drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day-Lewis, die vorige week opeens aankondigde te stoppen met acteren, zou een nieuwe carrière als modeontwerper beogen. Dat meldt The New York Post op basis van vrienden uit zijn omgeving. 

De 60-jarige Brits-Ierse acteur verklaarde vorige week nog dat zijn film "Phantom Thread", die in december uitkomt, zijn laatste zou worden. Een reden voor zijn besluit gaf hij niet, alleen gaf zijn woordvoerder mee dat het om een persoonlijke beslissing ging. Sindsdien wordt er naarstig gespeculeerd over de motieven van wat veel kenners de beste acteur van zijn generatie noemen.

Volgens ingewijden zou zijn besluit samenhangen met het geheim project van regisseur Paul Thomas Anderson, dat zich afspeelt in de Britse modewereld van de jaren vijftig. De acteur zou zo bevlogen zijn geraakt door zijn rol, dat hij ervoor koos een carrièreswitch te maken. Day-Lewis heeft tijdens zijn lange loopbaan drie keer de Oscar voor beste acteur gewonnen. Hij kreeg die onderscheiding voor zijn hoofdrollen in de film "My Left Foot: The Story of Christy Brown" (1990), "There Will Be Blood" (2008) en "Lincoln" (2013). Daarnaast was hij ook nog te zien in films als "In the Name of the Father", "The Last of the Mohicans" en "Gangs of New York". (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: