Amerikaanse actrice Glenne Headly (62) overleden - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse actrice Glenne Headly is op 62-jarige leeftijd overleden, zo is vandaag bekendgemaakt. De oorzaak van haar overlijden werd niet meegedeeld. Headly is bekend van films als 'Dirty Rotten Scoundrels' en 'Dick Tracy'. Van 1982 tot 1988 was de uit New York afkomstige actrice gehuwd met acteur John Malkovich.

 In het begin van haar carrière was Broadway haar biotoop. In de late jaren '80 werd zij gecast voor kleinere rollen in films als 'Nadine' en 'Making Mr Right'. Haar doorbraak kwam er met 'Dirty Rotten Scoundrels' waar zij het geveinsde slachtoffer speelt van het oplichtersduo Steve Martin en Michael Caine. Twee jaar later pronkte zij op het witte scherm als Tess Trueheart, het liefje van Warren Beatty als 'Dick Tracy' (1990). Daarna volgden rollen in Hollywoodprenten als 'Mr Holland' Opus', 'Mortal Thoughts' en '2 Days in the Valley'.

In 1996 werd zij genomineerd voor een Emmy - de Oscars van de tv - voor het door Anjelica Huston geregisseerde 'Bastard out of Carolina'. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: