17 dingen die je nog niet wist over Guardians of the Galaxy Vol.2 - Actueel Cinema

   - 

Speciaal voor alle trouwe Guardians onder ons, hebben we enkele exclusieve fun facts verzameld. Benieuwd om ze op groot scherm te spotten? De Guardians verwachten je vanaf 26 april in de Belgische cinemazalen!

1. Regisseur James Gun wou een vintage uitstraling geven aan de film, die dezelfde sfeer had als een typische pulp novel uit de jaren ’50 - ‘60.  Daarvoor observeerde hij vintage illustraties van Wally Wood en bekeek hij de film Flash Gordon, zowel de originele versie als de versie uit de jaren ‘80.

2. De Australische actrice Elizabeth Debicki, die de rol van Ayesha vertolkt, de ‘leader of the Sovereign race’, is maar liefst 1,91 meter groot. James Gunn wou haar nóg groter maken, zodat ze ver boven Chris Pratt uittorende. Dankzij pleateauzolen haalde ze de volle 2,01 meter en stak ze Chris Pratt, die 1,88 meter groot is, vlotjes voorbij.

3. Het publiek wordt ook deze keer verwend met tal van nieuwigheden. Zo krijgen ze een grotere groep Ravagers te zien, inclusief hun ruimteschip 'The Eclector'. De set van het The Eclector is de grootste van allemaal en 100 % efficiënt door een volledige 360° view. De speciale opbouw van de set maakt het mogelijk dat verschillende delen zich los kunnen maken en herconstructureren, om zo een nieuw deel van het schip te vormen. Filmmakers kunnen verschillende versies van het schip creëren door alle deeltjes als een reusachtige jigsaw-puzzel te hergebruiken.

4. Door de grotere rol van de Ravagers, was het voor kostuumonwerpster Judianna Makovsky een hele uitdaging om meer details en realiteit te geven aan de kostuums. De ontwerpster maakte samen met haar team meer dan 200 kostuums die de Ravagers uiteindelijk droegen in de film.

5. Een van de grootste uitdagingen van de film, was Drax’s make-up proces. In de eerste film nam Drax’s make-up gemiddeld 3,5 uur in beslag. Dankzij het nieuwe en efficiëntere proces, slaagde het team erin om de transformatie van Dave Bautista naar Brax te beperken tot 1 uur en 18 minuten. De nieuwe prothese zorgde ervoor dat Bautista’s spieren wel nog zichtbaar bleven. Om alle make-up te verwijderen, bedacht het team een manier waarbij Bautista in een soort van sauna moest om de dikke laag make-up weg te halen.

6. Sean Gunn, aka Kraglin, had een dubbele rol. Hij mocht op de set het personage Rocket vertolken en bracht hem zo tot leven in zowel “Guardians of the Galaxy” als “Guardians of the Galaxy Vol. 2”. Zijn bewegingen en expressies werden opgenomen en bepaalden die van het computergegenereerde personage, ingesproken door Bradley Cooper.

7. Muziek speelt een belangrijke rol in zowel “Guardians of the Galaxy Vol. 2” als in de eerste film, waarbij de Platina verkoop van de Grammy®-genommineerde soundtrack de nummer 1 werd in de lijst U.S. Billboard 200. Deze soundtrack werd het eerste album dat volledig bestond uit eerder uitgebrachte liedjes, die samen een grote impact hadden. De nieuwe soundtrack zal ook deze keer het publiek weten te bekoren met de verfijnde, wereldwijde mix. Net zoals in de eerste film, nam James Gunn alle songs op in het script terwijl hij eraan schreef. Elk lied heeft een specifieke link naar de scène waaraan het is toegevoegd. Voor de filmmakers maken alle songs telkens een belangrijk deel uit van de storytelling.

8. Regisseur James Gunn liet de liedjes van de film afspelen op het moment dat de scènes werden opgenomen. De acteurs hadden oortjes in zodat ze de muziek konden horen tijdens hun performance. Die speciale manier van werken hebben de acteurs leren omarmen en ze genoten er elke keer van. Doordat ze de muziek konden horen, raakten ze in de juiste sfeer waardoor ze ook sneller emoties konden oproepen.

9. Componist Tyler Bates en regisseur James Gunn werkten samen aan de soundtrack tijdens de pre-productie van de film. Zo konden ze de verschillende hoofdthema’s van de soundtrack uitwerken voordat de opnames startten. Daardoor konden Gunn, de acteurs en de cameraploegen (i.v.m. beweging) al werken met de muziek die ze uiteindelijk zouden gebruiken in de film. Gunn leerde deze methode van Sergio Leone en zijn componist, Ennio Morricone.

10. Baby Groot werd eerst gebeeldhouwd op basis van illustraties, die ontworpen waren door het grafische Marvel Studios’ team. Nadat Legacy Effects de maquette hadden gemaakt, vervolledigde het Visual Effects team kleine Baby Groot. Ze zochten uit hoe hij moest bewegen en hoe ze zijn gezichtsuitdrukkingen konden creëren.

11. De scènes van Baby Groot waren een grote uitdaging. Het personage was amper 25 cm groot, maar toch moest de kleine Groot goed in beeld verschijnen naast de andere, veel grotere acteurs zoals Dave Bautista en Chris Pratt. De filmmakers gebruikten de originele maquette om een beeld te krijgen van hoe Baby Groot in de scène paste. Daarna was het aan cameraregisseur Henry Braham en regisseur James Gunn om het juiste camerastandpunt te vinden en zo Baby Groot’s kleine gestalte in beeld te brengen, in verhouding tot de kollosale menselijke personages.

12. De rekwisietenafdeling moest voor een bepaalde scène in de film met een eetbaar insect op de proppen komen. Eerst tekende een illustrator de kever, gebaseerd op een bruingemarmerde stinkwants. Daarna gebruikten ze een 3D-printer om de kever groter te maken en op de juiste schaal te brengen. Uiteindelijk gaven ze hem ook een coole kleur. Ze maakten enkele vormen met de mogelijkheid om ook eetbare versies uit chocolade te laten maken.

13. In de film konden er in sommige scènes wel 85 tot 95 Ravagers opduiken; en elke Ravager droeg verschillende riemen om er wapens aan vast te hechten. Om riemen te maken voor de Ravagers, dook het team van rekwisieten in de wereld van Steampunk. Daar trokken ze computers, radios, gsm’s en elk denkbaar elektronisch apparaat uit elkaar, om daarna de stukjes aan de riemen te hechten zodat elk exemplaar uniek was. Voor de Ravagers ontwierpen ze vier verschillende wapens en van elke soort zijn er 15 tot 20 stuks gemaakt.

14. Tijdens één van de eerste scènes van de film, zal het publiek zelfgemaakte speakers opmerken. Die waren op een bepaalde manier gemaakt, zodat het leek alsof de Guardians ze zelf in elkaar hadden gestoken. Ze zagen er heel simpel uit, maar om ze te maken waren er tekeneningen van ongeveer 300 verschillende stijlen speakers in 45 verschillende kleuren voor nodig. Om uiteindelijk tot een speaker te komen die definitief in de film verscheen. Daarna moesten ze er nog 15 stuks van maken.

15. Een voertuig in de film dat sowieso zal aanslaan bij de fans, is de Ford Cobra uit 1979. James Gunn, een grote liefhebber van muscle cars, wees de wagen toe aan Peter Quill’s vader Ego, die ermee rijdt in het begin van de film. De wagen kreeg de kleuren blauw en oranje, net zoals de Milano, het ruimteschip van Peter Quill. De familie Quill heeft duidelijk een grote liefde voor de twee kleuren!

16. De casting van de Ravagers was all fun & games voor James Gunn, omdat hij de kans had om met enkele van zijn beste vrienden te werken. Naast zijn broer Sean Gunn, die Kraglin speelt, en Michael Rooker, die Yondu vertolkt, bestaat zijn vriendengroep ook uit de komiek Steve Agee die de rol van Gef the Ravager op zich neemt; Stephen Blackehart, aka Brahl, Retch gespeeld door Evan Jones; en Halfnut vertolkt door Jimmy Urine, de leadzanger van de band Mindless Self Indulgence.

17. De hond van regisseur James Gunn heeft ook in de tweede film een klein gastrolletje.

Ontdek de trailer: 

Vanaf 26 april 2017 in de bioscoop.

Copyright ©Disney

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Guardians of the Galaxy Vol. 2

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Actie, Science-Fiction, Komedie  Regie: James Gunn Met: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' zet de avonturen van het team voort terwijl ze reizen door de buitenste regionen van de kosmos. De Guardians moeten vechten om hun familie bij elkaar te houden, terwijl ze de mysteries over Peter Quills vader ontrafelen. Oude vijanden worden nieuwe vrienden en... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: