Scorsese voor het eerst in zee met zijn twee lievelingsacteurs - Actueel Cinema

   - 

De kans is niet onbestaande dat Martin Scorsese in een volgend filmproject zijn twee belangrijkste acteurs, Robert De Niro (zijn favoriet in de jaren '70 en '80) en Leonardo Di Caprio (zijn favoriet sindsdien), verenigt. Dat zou gebeuren voor een verfilming van het boek 'Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the birth of the FBI' van David Grann. De filmrechten werden voor vijf miljoen dollar verworven door de relatief jonge productiemaatschappij Imperative Entertainment. Onder anderen Brad Pitt en George Clooney hadden interesse betoond voor die filmrechten. 

'The Osage Murders' is non-fictie en behandelt de reeks moorden onder de Indiaanse Osage-stam in de jaren twintig, moorden die "toevallig" samenvielen met de vondst van olie in hun reservaat, waardoor de Osage (althans eventjes) per capita zowat de rijksten onder de Amerikanen werden. Degenen die onderzoek durfden uit te voeren naar de moorden, lieten er eveneens het leven bij. En dus kwam het onderzoek in handen van de toen nog jonge FBI en haar eveneens nog jonge baas J. Edgar Hoover. Die schakelde een gewezen Texas Ranger in, zekere Tom White, waardoor een (eigenlijk voor de hand liggende) samenzwering werd opgespit.

Aangezien DiCaprio reeds FBI-baas Hoover heeft geïncarneerd (in Clint Eastwoods "J. Edgar") lijkt de rol van de beruchte, decennialange FBI-baas al bezet. Voor de rol van White zou De Niro in aanmerking komen. De Niro werkt momenteel met Scorsese aan de Netflix-prent "The Irishman". (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: