Van deze films wist je misschien nog niet dat ze op boeken gebaseerd zijn

Wist je dat boeken en films nog vaker hand in hand gaan dan je zou denken? Dat Harry Potter, The Hunger Games of Twilight gebaseerd zijn op boeken, moeten we je niet meer vertellen. Maar van onderstaande films wist je het misschien nog niet?
Van deze films wist je misschien nog niet dat ze op boeken gebaseerd zijn

Niks beter dan in een warme woonkamer in een comfortabele zetel genieten van een sterk verhaal. Dat kan zowel romantisch, dramatisch, humoristisch als zelfs horror zijn. 

Zowel films als boeken brengen op hun eigen, unieke manier een verhaal naar ons over. De ene grijpt al sneller naar een boek en de andere gaat liever voor een film.

Wist je dat boeken en films nog vaker hand in hand gaan dan je zou denken? Dat Harry Potter, The Hunger Games of Twilight gebaseerd zijn op boeken, moeten we je niet meer vertellen. Maar van onderstaande films wist je het misschien nog niet?

Full Metal Jacket - Oorlogfilm, Drama
3

Full Metal Jacket

Oorlogfilm, Drama Regie: Stanley KubrickMet: Matthew Modine, Vincent D'Onofrio,...Oorlogsveteraan Gustav Hasford schreef The Short-Timers in 1979. Kubrick geeft het verhaal een andere structuur en maakt het één van zijn beste films ooit. De legendarische regisseur baseerde meermaals zijn films op boeken. The Shining is bijvoorbeeld een verfilming van het boek van Stephen King en A Clockwork Orange is gebaseerd op het berucht boek van Anthony Burgess. Trailers
Drive - Actie, Thriller
5
november 2011

Drive

Actie, Thriller Regie: Nicolas Winding RefnMet: Ryan Gosling, Bryan Cranston, Carey Mulligan,...Drive is een verfilming van het boek van James Sallis. Producers Marc E. Platt en Adam Siegel kregen de filmrechten in handen nadat ze een review hadden gelezen van het boek. Hoewel de film eerst een actiethriller ging worden met Hugh Jackman in de hoofdrol, is Ryan Gosling komen opdraven en werd de film een cultfilm van formaat. Maar goed ook. Trailers
 

 Meningen

 Onze andere lijstjes


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: