Veel Nicole Kidman op filmfestival van Cannes - Actueel Cinema

   - 

Naar goede gewoonte komen een rist gevestigde cineasten hun jongste film voorstellen op het filmfestival van Cannes. Geen Belgische regisseurs in competitie dit jaar, wel drie Belgische coproducties en een Belgische acteur in een hoofdrol. Opvallend ook: de alomtegenwoordigheid van Nicole Kidman, die met niet minder dan vier films in haar koffer naar de Croisette afreist, waaronder twee in competitie. Het festival, dat zijn 70ste editie viert, vindt plaats van 17 tot 28 mei.

 Geen nieuwe film van de broers Dardenne dit jaar, dus sowieso is de kans kleiner op een Belgische aanwezigheid in competitie. Even was er nog hoop op "The Racer and the jailbird" van Michaël R. Roskam, met onder meer Matthias Schoenaerts, maar uiteindelijk haalde die het niet. De Dardennes zijn wel vertegenwoordigd via hun productiehuis, "Les Films du Fleuve", dat instond voor de productie van "Loveless", de nieuwste film van de Russische cineast Andrey Zvyagintsev die is opgenomen in het competitieluik. Sofia Coppola komt naar Cannes met "The beguiled", een remake van de gelijknamige film van Don Siegel uit 1971. Ze heeft daarvoor een sterrencast samengebracht, met onder meer Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst en Elle Fanning. In de film wordt een arts gedwongen tot onmogelijke keuzes wanneer zijn leven verandert omdat hij een tienerjongen onder zijn hoede neemt. Farrell en Kidman zijn trouwens ook te zien in "The killing of a sacred deer" van Yorgos Lanthimos, bekend van "The lobster". Kidman is overigens nog te zien in de romantische sf-komedie "How to Talk to Girls at Parties" en "Top of the Lake", de tweede reeks van de thrillerserie van Jane Campion, die in wereldpremière gaat in Cannes. Een andere grote naam is Michael Haneke, die "Happy end", met Isabelle Huppert en Jean-Louis Trintignant, voorstelt in Cannes. Haneke won eerder al een Gouden Palm voor "Das weisse Band" en "Amour". Lynne Ramsay, die indruk maakte met "We need to talk about Kevin", kon dan weer Joaquin Phoenix strikken voor de hoofdrol in "You were never really here". In de film probeert een oorlogsveteraan een jong meisje te redden van de seksindustrie maar dat loopt helemaal fout. François Ozon dingt naar een Gouden Palm met "L'Amant double", meteen ook de tweede Belgische coproductie. De Belgische acteur Jérémie Renier speelt de hoofdrol. De derde Belgische coproductie is de biopic "Rodin" van Jacques Doillon.

Opmerkelijk zijn ook de twee Netflix-films in competitie: "The Meyerowitz Stories" van Noah Baumbach en "Okja" van Bong Joon-Ho. De openingsfilm van het festival is van "Les Fantômes" van Ismaël Arnaud Desplechin, die buiten competitie speelt. De Spaanse regisseur Pedro Almodovar is voorzitter van de jury. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: