Opnames debuutfilm 'Coureur' van Kenneth Mercken starten - Actueel Cinema

   - 

Productiehuis CZAR start morgen in West-Vlaanderen met de opnames van 'Coureur', het langspeelfilmdebuut van Kenneth Mercken (rechts op de foto). De hoofdrol wordt gespeeld door coureur en debuterend acteur Niels Willaert. Verder zijn er rollen voor Koen De Graeve, Karlijn Sileghem, Loïc Batog en Günther Lesage, zo meldt CZAR.

 'Coureur' speelt zich af in Vlaanderen en Italië (regio Bolzano) en volgt het afzien, de glorie en de dromen van een jonge Flandrien die het wil maken, ongeacht de gevolgen voor zichzelf en zijn omgeving. Felix moet en zal wielrenner worden net als zijn vader Mathieu, die in zijn zoon een kans ziet om zijn eigen mislukte wielerdromen waar te maken.

'Coureur' is gedeeltelijk gebaseerd op Merckens eigen bewogen wielerverleden. Hij werd in 2000 nationaal kampioen wielrennen bij de eliterenners zonder contract. Later ontdekte hij in Italiaanse loondienst dat zijn lichaam eigenlijk niet geschikt is voor de slopende sport. Hij keerde zijn jongensdroom de rug toe en studeerde in 2012 af aan het RITS met de kortfilm 'The Letter'. De coproductie kan rekenen op de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Paradiso Filmed Entertainment zal de film in de bioscoop uitbrengen. Een releasedatum staat nog niet vast. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: