Tale of Despereaux - Bespreking Cinema

 
Maak kennis met Despereaux, een piepkleine muis met grote oren en een nog groter hart. In tegenstelling tot zijn soortgenoten duikt hij niet weg wanneer zijn lerares hem een tekening van een vlijmscherp mes voor de neus houdt. Bovendien kijken zijn vriendjes verschrikt op wanneer hij een levensgevaarlijke muizenval niet uit de weg gaat. Die durf komt hem duur te staan wanneer hij naar de rattenwereld wordt verbannen. Daar ontmoet hij echter een ander weerbarstig knaagdier. Samen besluiten ze de droevige mensenprinses terug blij te maken. Hoewel de computeranimatie van dit avontuurlijk sprookje misschien niet altijd het niveau haalt van animatiegiganten als DreamWorks en Pixar, verovert het titelpersonage onmiddellijk je hart. Zijn heldendaden zijn spannend, zijn ridderlijkheid werkt inspirerend en zijn velen fratsen zijn om je te bescheuren. Daarenboven wordt het relaas allesbehalve rechtlijnig verteld, waardoor het lijkt alsof grootvaderlief het ter plekke verzint tijdens een koude winteravond. De gesimuleerde camerabewegingen kunnen trouwens wedijveren met de spektakelfilms uit de Gouden Jaren van Hollywood!
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Tale of Despereaux

Tale of Despereaux

Animatie Film  Regie: Sam Fell & Robert Stevenhagen Na een vreselijk ongeluk raakt iedereen in het koninkrijk Dor moedeloos en verdwijnt het zonlicht. De muis Despereaux weigert echter op te geven en trekt er samen met de rat Roscuro op uit om een heldendaad te verrichten.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: