Actrice Doris Day wordt vandaag twee jaar ouder dan gedacht - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse actrice Doris Day mag 95 kaarsjes uitblazen, dat zijn er twee meer dan ze zelf decennialang dacht. Day hielde decennialang vol dat ze twee jaar jonger was, maar een geboorteregisteruittreksel bevestigt nu haar echte geboortedatum. 

Day dacht gedurende decennia dat ze in 1924 geboren is, maar een woordvoerder van de actrice bevestigde aan People Magazine de geboortedatum die op haar geboorteakte staat: 3 april 1922. Zelf vindt ze de ontdekking niet zo erg: "Ik heb altijd gezegd dat leeftijd slechts een getal is. Ik heb nooit echt aandacht gevestigd aan verjaardagen, maar het is fijn om te weten hoe oud ik werkelijk ben!" De feiten kwamen aan het licht toen plots haar geboorteakte in de Amerikaanse staat Ohio opdook. Er werd al eens gespeculeerd over de leeftijd van de actrice. "Ik heb gehoord dat Doris op jonge leeftijd een rol kreeg toegewezen en men haar leeftijd verkeerd zou hebben opgeschreven op het auditieformulier", verklaart haar woordvoerder. "We weten niet of dat verhaal klopt, maar het zou een verklaring kunnen zijn." Verder verklaart de man dat Day in prima gezondheid verkeert en "dat ze over vijf jaar de status van eeuweling zal hebben".

Doris Mary Kappelhoff, haar officiële naam, groeide na de Tweede Wereldoorlog uit tot een van de populairste actrices in de VS. "The Girl Next Door" acteerde in een 40-tal films en zong klassiekers als "When I fall in love" in "One minute to zero" (1952) en "Que sera, sera" in "The man who knew too much" (1956). Van 1968 tot 1973 had ze ook een eigen televisieshow op de Amerikaanse televisie.

Day trouwde maar liefst vier keer en kreeg een zoon met haar derde echtgenoot, Martin Melcher. Hun zoon Terry Melcher stierf in 2004 op 62-jarige leeftijd. De ster van "Pillow Talk" (1959) - waarvoor ze een Oscarnominatie kreeg - "Midnight Lace" (1960) en "Do Not Disturb" (1965) is daarmee even oud als andere legendes Betty White en Carl Reiner. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: