Beruchte drugsbaron "El Chapo" krijgt eigen tv-serie - Actueel Cinema

   - 

De Spaanstalige Amerikaanse televisiezender Univision produceert momenteel een serie over de beruchte Mexicaanse drugsbaron Joaquin Guzman, alias "El Chapo". De uitzending van de serie is gepland voor eind april, meldt Univision. De Mexicaanse televisieacteur Marco de la O zal de rol van Guzman vertolken. 

De 59-jarige beroepscrimineel zit op dit moment nog opgesloten in een Amerikaanse gevangenis, in afwachting van zijn proces. Hij wordt beschuldigd van drugshandel. "El Chapo" gaf 25 jaar lang leiding aan het Sinaloa-kartel, het machtigste drugskartel van Mexico. Dit kartel heeft duizenden tonnen Colombiaanse drugs over de grens van de Verenigde Staten gesmokkeld en genereerde volgens Amerikaanse onderzoekers ruim 14 miljard dollar aan inkomsten. De serie van Univision, "El Chapo" getiteld, volgt het leven van Guzman vanaf het prille begin in het Guadalajara-kartel tot zijn arrestatie begin vorig jaar.

Het eerste seizoen zal negen afleveringen tellen die vanaf 23 april worden uitgezonden. In totaal zijn er al drie seizoenen van de serie bevestigd, die later ook op Netflix worden uitgezonden. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: