Blade Runner 2049: Een nieuwe missie voor Deckard. - Actueel Cinema

   - 

35 jaar later en de fans blijven talrijk, zeer talrijk. De film verwerft met heruitgaven, extra vertoningen en andere cuts in de omloop als maar meer liefhebbers. We staan hier voor een intergenerationeel fenomeen, te vergelijken met bijvoorbeeld Star Wars. Blade Runner rust op een excellente regie, een perfecte casting (waaronder de fabuleuze Harrison Ford), wonderbaarlijke special effects en een legendarische, hypnotiserende soundtrack (door Vangelis).
De film werd een uniek spektakel dat iedereen kon plezieren en lokte diverse interpretaties uit gaande tot pure filosofie. Toegegeven, K. Dick was een goede keuze! Het verhaal is eenvoudig: Deckard (Harrison Ford) is een Blade Runner, ofwel een agent die ervoor zorgt dat de Replicants (de robots die voor de mensen werken) de wet respecteren. Hij wordt meteen geconfronteerd met een bende vervelende mensachtigen die hun maker willen vinden om zo hun leven te kunnen verlengen.

Een meesterwerk dus.

Binnenkort krijgen we het vervolg. Het volstaat om de naam Dennis Villeneuve (Arrival) uit te spreken om er vertrouwen in te krijgen. Vertrouwen in een potentieel succes, met in de hoofdrollen Harrison Ford en Ryan Gosling. De eerste zal op zoek gaan naar de laatste, 30 jaar na de feiten van de eerste film. Er is nog maar weinig vrijgegeven van het scenario, wel weten we dat Ridley Scott opnieuw in de crew zit als executive producer. Van deze elementen alleen al worden we enorm enthousiast! 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: