Quarry S01, Ballers S02, DC Legends of Tomorrow, The Odd Couple... Uw Serie Review. - Actueel Cinema

   - 

Matthew Perry  zet opnieuw een comeback in met The Odd Couple, een serie die geïnspireerd is op een theaterstuk uit de jaren ’60. Deze laatste werd ook verfilmd (met Jack Lemmon en Walter Matthau), dan omgezet naar een serie met Tony Randall en Jack Klugman, vervolgens… ok, we besparen jullie de lijst. Laten we terugkeren naar de actuele versie. Wat vinden we erin terug? De basiselementen, een vleugje Friends en een acteursbende die om de 3 seconden punchlines op je afvuren. Allen krijgen ze te maken met hun persoonlijke schaamtes, onhandigheden en ingewikkelde liefdesperikelen. Hoewel er veel ups en downs inzitten, zijn talloze giechelbuien vaak van de partij.       

Score: 7/10     

 

De terugkeer van getraumatiseerde soldaten uit Vietnam heeft de Verenigde Staten jarenlang geraakt… Zowel bij de politieke wereld als bij de publieke opinie vond je zowel totale afkeer als morele steun van diegenen die de omstreden Richard Nixon verwierpen. The Quarry vertelt het verhaal van Mac Conway, één van deze verloren zielen. Hij is echter teruggekeerd met een zekere bestialiteit. Net zoals zijn legermakkers werd hij afgedaan door zijn familie en dwaalt hij door zijn traumatische herinneringen rond. Hij probeert te overleven door datgene te doen waarvoor hij werd “geprogrammeerd”: doden. Een bijzonder geslaagde en boeiende serie.     

Score: 8/10. Bonus : Featurettes, extra scènes, audiocommentaar…

 

The Night Of, van deze mini detective serie staan we perplex. Net zoals de Amerikaans-Pakistaanse student Nasir, die in de criminele hel beland na een avondje uit ter rebellie van het ouderlijk gezag en plots wordt beschuldigd van de moord op zijn vriendin. Dik probleem, want hij herinnert zich van deze avond – die rijkelijk gevuld was met alcohol en andere drugs - helemaal niets. Hij eindigt in de cel op de politiepost, waar hij een zeer speciale advocaat ontmoet. John Stone (John Turturro) stelt voor om hem te verdedigen. In het kort: een werkelijk uitstekende serie!

Score: 8,5/10

 

Onze superhelden zijn nog lang de deur niet uit. De redders van de mensheid (en verder) zijn er van alle soorten, toch weten ze ons minder en minder spanning te bezorgen. Je moet al hardcore fan zijn om tussen Luke Cage, het grappige Iron Fist of de Agents of S.H.I.E.L.D de serie leuk te vinden. In feite verandert er niets: zonder sterke personages, een sterk scenario, goede regisseurs en talentvolle acteurs loopt het vast! Het verhaal over tijdreizen van DC’s legends (de jacht op een grote slechterik van het verleden om de toekomst te redden) lijkt met tweederangsbudget te zijn gemaakt en zwaait met sterke esthetische kitsch. Voor de fans van tweederangsproducties van de jaren ‘80/’90 dus.      

Score: 6,5/10. Bonus: Featurettes, bloopers…
 

De buitenlandse wezens slagen er maar niet in om onze planeet te veroveren, of ze het nu op discrete manier proberen of met grote massavernietigingswapens. We zagen ze in films in alle geuren en kleuren: van de meest sympathieke (mister E.T., “Phone Home”) tot de meest waanzinnige (Mars Attack). Nu is het de beurt aan series. Terwijl Falling Skies ons een vrij geslaagde verhaallijn bood (met een wat suf einde), bevinden we ons met Colony na de invasiefase, nl. de kolonisatiefase. Maar zoals in They Live van John Carpenter zijn de “Ztis” niet zichtbaar voor de gekoloniseerden en gebruiken ze menselijke collaborateurs om te kunnen regeren. En dus vormen er voor de menselijke protagonisten twee keuzes: samenwerken of rebelleren… Maar wat als een familielid in het spel is? Origineel is het niet echt, maar wel intrigerend.

Score: 6,5/10. Bonus: Featurettes, Verwijderde scènes…       

Een serie met groot thriller gehalte, gesitueerd in Australië… Ik weet niet hoe jij erover denkt, maar ik heb altijd de neiging om dit type “exotisch” product onder de loep te nemen. Zoals bij Scandinavische series wil je niet meemaken dat je een goede hype aan je laat voorbijgaan. The Code volgt het verhaal van twee dicht bevriende broers. Eén van hen is journalist, de andere is hacker/”hacktivist” en allebei ontvangen ze dezelfde informatie die ten koste gaan van de plaatselijke politici…. Dit brengt de broers in een gevaarlijk parket.

Score: 7/10. Bonus: Featurettes…

 

In het kort:

  • Na de brandweerlui (Chicago Fire) en de politie (Chicago P.D.), komen de dokters van Chicago aan de beurt (Chicago Med). Opnieuw een product gecreëerd door Dick Wolf. En dit betekent: met ups en downs!
  • Hup, matrozen, terug naar de veilige haven om te genieten van nog wat rum en dwarsliggerij. Het derde seizoen Black Sails: hijs de zeilen!
  • Ballers, cool, amusant, met in de hoofdrol een goedgezinde en robuuste Dwayne Johnson. Deze nieuwe serie zal altijd de regels van het spel respecteren.  
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: