GAIA en Jean-Claude Van Damme werken samen voor dierenwelzijn - Actueel Cinema

   - 

Jean-Claude Van Damme en dierenrechtenorganisatie GAIA werken voortaan nauw samen voor het dierenwelzijn. Dat hebben GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch en de Belgische acteur, bekend van onder meer "Double Impact" en "Last Action Hero", dinsdag bekendgemaakt in Knokke. 

Van Damme wil samen met GAIA mee op de bres staan en campagnes van de organisatie steunen, onder meer voor een verbod op de pelsdierhouderij in Vlaanderen en tegen het dierenleed bij lange veetransporten. In 2011 leende de acteur al eens zijn gezicht aan een affichecampagne van GAIA tegen het leed van nertsen voor de productie van bont. "Sindsdien bleef de acteur contact houden met ons", zegt Vandenbosch. Begin dit jaar postte hij een videoboodschap waarin hij zijn grote waardering voor het werk van GAIA uitte. Ook zijn zoon en dochter steunden eerder al een campagne van GAIA, meer bepaald tegen het houden van leghennen in kooisystemen en tegen dwangvoederen.

De samenwerking tussen Van Damme en GAIA wordt structureler. "Jean-Claude Van Damme wordt een internationale ambassadeur voor GAIA en GAIA wordt in Europa de partnerorganisatie in de strijd die Van Damme wil voeren voor het dierenwelzijn. Bedoeling is dat hij de GAIA-campagnes ondersteunt en bij zijn wereldwijd netwerk van miljoenen fans bekendmaakt". (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: