Split: de terugkeer van M. Night Shyamalan (Film van de Week) - Actueel Cinema

   - 

Een ding is zeker, M. Night Shyamalan mag trots zijn op zijn twee films The Sixth Sense en Unbreakable. Twee unieke stukken die zijn passie weergeven voor verhalen met een grote plottwist. Vanaf Signs verdeelt het publiek zich echter… Een fenomeen dat met elke nieuwe productie een beetje vergroot: The Village, Lady in the Water (of hoe Shyamalan zichzelf verzuipt), The Last Airbender, After Earth. Zelfs het eerder sympathieke The Happening kon niet aan kritiek ontsnappen. 

Toch is zijn comeback in eerste plaats te danken aan de serie Wayward Pines, waar men zijn naam meteen kan aan associëren. Daarna kon hij victorie kraaien met het verbluffende The Visit, een eenvoudige, strakke en doeltreffende film.

In zijn laatste maaksel, Split, vertolkt James McAvoy een man die geplaagd wordt door een overvloed aan persoonlijkheden (23 vastgestelde). Eén van deze, die nochtans diep verborgen zat, komt aan de oppervlakte en zet een hele resem aan onthutsende gebeurtenissen in actie, waaronder de ontvoering van drie tienermeisjes. Ja hoor, geef Shyamalan toch nog maar een kans! 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: