Santa Clarita Diet: Een hapgrage Drew Barrymore! (Netflix) - Actueel Cinema

   - 

We zoomen in op een typische familie woonachtig in een Amerikaanse voorstad, zoals we die ook zien in films en series zoals Weeds, Desperate Housewives en Breaking Bad. Sheila en Joel Hammond zijn een vredevol, maar banaal koppel met vreemde verlangens en een fantasieloos seksleven. Samen met Abby, hun rebelse tiener, gaat hun leventje als vastgoedmakelaars rustig zijn gangetje.

Deze routine verandert wanneer Sheila per ongeluk een zeldzame en nogal gênante ziekte ‘opdoet’: ze wordt een zombie. Dit brengt ongelofelijke stemmingswisselingen met zich mee, maar vooral ook het feit dat ze zich voortaan moet voeden met menselijk vlees.

Santa Clarita Diet gaat niet de serieuze toer op en kiest voor komedie. Met de deuren slaan, de buren bespioneren en manipuleren… Praktijk (doden om te voeden) neemt het over van moraal (een argument voor vegetariërs?). Blunders en misverstanden stapelen zich op. Op het eerste zicht lijkt deze serie wat afgekookt, maar Drew Barrymore (die erin geslaagd is te recht te blijven na een ongeval op de set) en Thimothy Olyphant doen je aflevering na aflevering meer beseffen dat deze absurditeit op iets slaat. Het geeft goesting om meteen naar de volgende episode te zappen, zonder gedode tijd! Al goed dat er iets overleeft! 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: