Rings: Durf jij het aan? - Actueel Cinema

   - 

De franchise van Japanse origine wordt na verloop van tijd een Japans-Amerikaanse. Sinds Hideo Nakata Ringu, een film die je de ergste nachtmerries bezorgt, in 1997 afvuurde op de grote schermen, kan (The) Ring horrorliefhebbers maar al te goed warm krijgen. Een vrij geslaagd vervolg kwam een jaar later uit.

Deze geflipte filmparels inspireerden Amerikaanse producers, die al zoet waren met adaptaties van Aziatische producties zoals Shutter, The Departed, Dark Water, The Grudge... Ze vertrouwden hun missie toe aan Gore Verbinski (Pirates of the Carribean) om het Suzuki universum te doen herleven. Dit leverde opnieuw een talentrijk resultaat af. Nakata maakte The Ring 2, waar hij eerder een nieuw scenario aan had toegekend dan dat hij er een remake van maakte. Volgt u nog? Voor de nieuwsgierigen is er ook nog altijd Ring Virus, de variant vanuit Korea.

Terug naar Rings! Regisseur F. Javier Gutiérrez, een Spaanse acteur en producer zit deze keer achter de camera. Hij probeert opnieuw leven te geven aan een franchise die al wat begon af te takelen. Rings is een vervolg (geen prequel zoals oorspronkelijk werd voorzien) op…. The Ring 2 van Nakata. Samenhang! Gutiérrez brengt het idee van de film in de film (in de film?) in evenwicht, maar zullen we tevreden zijn met deze lichte subtiliteit? 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: