24 Legacy : Bauers liedje eindigt - Actueel Cinema

   - 

Exit Jack Bauer. Kiefer Sutherland gaat in Designated Survivor de plots aangestelde president spelen. Deze serie overstijgt de middenmoot door zijn hoog moraalgehalte. Sutherland mag zich opnieuw bewijzen met zijn expressieve (en gelimiteerde) gezichtstrekjes, wat langs de ene kant een sterkte was van 24, maar langs de andere kant ook één van de vele zwaktes. Sutherland werd met zijn impressionante fysiek naar verloop van tijd een stereotiep – in tegenstelling tot het multitalent van zijn vader! Goed, we zijn hier niet om deze serie in zijn geheel te bespreken. Laten we zeggen, de serie is sterk, maar soms is het ons wat té: geen snuggere personages, een overaanbod aan eerder belachelijke bedreigingen en soms wat smerig geweld. Alles gemixt zonder dat er al te veel vragen worden bij gesteld om de kijker zijn/haar adrenalinestoten te bezorgen. 

24: Legacy stelt ons dus een nieuwe held voor. Een idee dat, zoals wel al eens werd gezegd, al vanaf het tweede seizoen van toepassing zou kunnen geweest zijn. Is het niet logischer om elke keer een andere held te volgen dan dat je Jack Bauer negen keer op rij de wereld ziet redden? Nu, terug naar ons onderwerp: Corey Hawkings (Straight Outta Compton, The Walking Dead) vertolkt Eric Carter, een oude Amerikaanse militair die niet van zijn pensioen kan genieten. Hij is samen met zijn oude vrienden het doelwit geworden van genadeloze Arabische terroristen. Kortom, vuurgevechten, achtervolgingen, verraderlijke praktijken… Niets nieuws onder de zon en stereotiepen ten top: een bende van blacks, bedrieglijke midden-oosterlingen, verraderlijke Amerikanen en Oostblokkers. Voor de rest het gewoonlijke: aftellen, split screens, geslaag, geschiet, enz.

Vernieuwing zou je eerder aan de politieke kant kunnen vinden. De inwijding van Trump biedt deze serie een propagandasfeer voor paranoïde Amerikanen.

Indien u een iets andere reflectie op machtsposities wenst te bekijken, raden we The Strain seizoen 3 aan. Het brengt u alvast meer kijkmateriaal!

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: